Koreai nyelvtanulás?
Szeretnék megtanulni koreaiul, ha nem is profin, de legalább, hogy beszélgetni tudjak koreaiakkal. :)
Egy k-pop banda (BTS) miatt nagyon kedvet kaptam a nyelvtanulásához, plusz mert elég idegesítő, hogy nem értek belőlük semmit és csak a felirat segít. A hangulokat, jeleket már nagyjából megtanultam, a köszönést, igen, nem, bocsánat, köszönöm, ezeket tudom. De a többihez fogalmam sincs hogyan kezdjek neki. El tudná valaki magyarázni hogyan működik a nyelvtanuk, hogyan bővítsem a szókincset, és egyebek?
Gondolkoztam azon, hogy összebarátkozok interneten koreaiakkal, hogy fejlődjek, de eleinte csak angolul tudnék velük beszélni, és az sem megy tökéletesen... Nem tudom mihez kezdjek. Tanárral nem tudok tanulni, a szüleim nem fizetnének érte.
15/l
ez a csaj nagy Korea-mániás, tanulja is, van pár kontaktinfója a blogon, ha tanácsot akarsz kérni tőle. ha angolul már valamennyire tudsz, az jó, mert magyar tankönyv kevéssé lesz.
Kezdj el doramákat (koreai sorozatokat) én onnan rengeteg szót megtanultam már mondjuk én két év nézek ilyeneket:)
tudok ajánlani párat:
It okay that love ez nagyon jó exo d.o is játszik benne remélem nem csak a bts-t ismered:D
Hing school love on iskolai infinite tagok szerepelnek benne.
Manster's sun ezt láttam elsönek fantasy a főszereplő látja a szellemeket nem mondanám ilyesztőnek ikább romantikus és aranyos, bár az 1 rész lehet parásabbx33
Ha ezek tettszetek akkor irhatok még:) az ilyen sorozatok 18-23 részek kb nem gyakori hogy több évad legyen a sztori minig lezárt. :33 remélem segítettem
Harkai Daniella blogja is nagyon sok segítséget tud adni, ez magyar nyelvű és jól elmagyarázza a koreai nyelvtan, sőt még kultúráról is beszél.
Én is azt tudom ajánlani, hogy nézz sorozatokat, mert hozzászokik a füled a beszédhez és sok mindent tanulhatsz belőlük.
Androidos alkalmazások közül kettőt emelnék ki:
Learn Korean (WingsApp Studio, PEGI 3)
Koreai Fun Easy Learn (Koreai tanulás 6000 szavak)
Az első alkalmazás angol nyelvű, a másiknál be tudod állítani a magyar nyelvet.
Érdemes angolt is tanulni mellé, mert a legtöbb nyelvköny angolul van, a youtube-os videók is.
A Koreai Kultúrális Központban jó kis programok szoktak lenni, ha Pesti vagy érdemes megnézni.
Szeretnéd egyemetemen is tanulni a koreai nyelvet?
(4-es válaszoló)
5-ös válaszolónak: a hangul a koreai betűk neve együttesen. Ha szeretnéd megtanulni, akkor a youtube-on találsz rengeteg videót. Szerintem könnyen meg lehet tanulni a betűket, egy hét után már tudtam olvasni koreiul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!