Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Koreai nyelvtanulás?

Koreai nyelvtanulás?

Figyelt kérdés

Szeretnék megtanulni koreaiul, ha nem is profin, de legalább, hogy beszélgetni tudjak koreaiakkal. :)

Egy k-pop banda (BTS) miatt nagyon kedvet kaptam a nyelvtanulásához, plusz mert elég idegesítő, hogy nem értek belőlük semmit és csak a felirat segít. A hangulokat, jeleket már nagyjából megtanultam, a köszönést, igen, nem, bocsánat, köszönöm, ezeket tudom. De a többihez fogalmam sincs hogyan kezdjek neki. El tudná valaki magyarázni hogyan működik a nyelvtanuk, hogyan bővítsem a szókincset, és egyebek?

Gondolkoztam azon, hogy összebarátkozok interneten koreaiakkal, hogy fejlődjek, de eleinte csak angolul tudnék velük beszélni, és az sem megy tökéletesen... Nem tudom mihez kezdjek. Tanárral nem tudok tanulni, a szüleim nem fizetnének érte.

15/l

2016. nov. 26. 21:29
 1/7 anonim ***** válasza:

[link]

ez a csaj nagy Korea-mániás, tanulja is, van pár kontaktinfója a blogon, ha tanácsot akarsz kérni tőle. ha angolul már valamennyire tudsz, az jó, mert magyar tankönyv kevéssé lesz.

2016. nov. 27. 01:41
 2/7 anonim válasza:
100%

Kezdj el doramákat (koreai sorozatokat) én onnan rengeteg szót megtanultam már mondjuk én két év nézek ilyeneket:)

tudok ajánlani párat:

It okay that love ez nagyon jó exo d.o is játszik benne remélem nem csak a bts-t ismered:D

Hing school love on iskolai infinite tagok szerepelnek benne.

Manster's sun ezt láttam elsönek fantasy a főszereplő látja a szellemeket nem mondanám ilyesztőnek ikább romantikus és aranyos, bár az 1 rész lehet parásabbx33

Ha ezek tettszetek akkor irhatok még:) az ilyen sorozatok 18-23 részek kb nem gyakori hogy több évad legyen a sztori minig lezárt. :33 remélem segítettem

2016. nov. 27. 10:36
 3/7 anonim válasza:
Interneten sok magyar nyelvű anyagot is találhatsz, illetve a Koreai Kulturális Központnak nézz utána.
2016. nov. 27. 11:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Harkai Daniella blogja is nagyon sok segítséget tud adni, ez magyar nyelvű és jól elmagyarázza a koreai nyelvtan, sőt még kultúráról is beszél.

Én is azt tudom ajánlani, hogy nézz sorozatokat, mert hozzászokik a füled a beszédhez és sok mindent tanulhatsz belőlük.

Androidos alkalmazások közül kettőt emelnék ki:

Learn Korean (WingsApp Studio, PEGI 3)

Koreai Fun Easy Learn (Koreai tanulás 6000 szavak)

Az első alkalmazás angol nyelvű, a másiknál be tudod állítani a magyar nyelvet.

Érdemes angolt is tanulni mellé, mert a legtöbb nyelvköny angolul van, a youtube-os videók is.

A Koreai Kultúrális Központban jó kis programok szoktak lenni, ha Pesti vagy érdemes megnézni.

Szeretnéd egyemetemen is tanulni a koreai nyelvet?

2016. nov. 27. 13:12
 5/7 anonim válasza:
Hangulok? Azok mik😳? Én is szeretnék megtanulni koreaiul, de hát még ezt sem tudom! :(((
2016. dec. 18. 09:19
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

(4-es válaszoló)

5-ös válaszolónak: a hangul a koreai betűk neve együttesen. Ha szeretnéd megtanulni, akkor a youtube-on találsz rengeteg videót. Szerintem könnyen meg lehet tanulni a betűket, egy hét után már tudtam olvasni koreiul.

2016. dec. 18. 13:44
 7/7 anonim ***** válasza:
2018. ápr. 21. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!