Orosz + angol egyszerre?
Valamennyire tudok mindkét nyelven, de még eléggé a kezdetén vagyok.
A kérdésem, hogy lenne-e értelme a neten olyan módon tanulni ezeket, hogy angolról tanulom az oroszt és oroszról az angolt? Ilyen lehetöség elég sok lenne, olyat viszont nem találok, ami magyarról menne, föleg az orosz, de angol sem gyakori.
Ez így lehetséges vagy egyik nyelvvel sem jutok elöbbre ezen a módon?
Akinek van ilyen jellegü tapasztalata, kérem , ossza meg velem.
Sokban igazad van.
A magyar mellett elég jól értek németül, kb egy éve tanulok angolul. Oroszt régen tanultam, de idöközben nagyon sokat felejtettem belöle.
Az angollal eredetileg annyi volt a célom, hogy szakszövegeket - amik érdekelnek hobbiszinten - tudjam olvasni, ezt idöközben elértem - meg filmeket is tudok felirat nélkül nézni - , de idöközben szeretnék többet, beszélni, illetve igényesebb szövegeket is olvasni.
Az orosznál egyelöre a szókincsemet kellene igencsak feljavítani, és ez részben azért probléma, mert leginkább összefüggésekben tudom megjegyezni, azaz mondatokban kellene rögzülni. Szerencsére olvasni tudok cirill betüs szöveget, persze idönként betüzgetni kell - a gond az, hogy a szavak nagy részét nem ismerem.
Eredetileg ehhez keresnék online programokat, amik magyarral kapcsolják össze az oroszt.
Oroszból a cél föként olvasott/hallott szövegek megértése lenne, meg valamilyen mértékben írni/beszélni is szeretnék.
Facebook: Tanuljunk oroszul, Orosz szótár, Oroszok van néhány oldal ahol nyelvi anyagokat is találhatsz a goohlémn jó módszer otoszul, vagy angolul keresni ajánlom mém a Beszéljöünk oroszul, Mirjam -blogját az FB-n elérhető:
Vele érdemes felvenni a kapcsolatot is, , ha komolyan gondolod: fb., vagy kérésedre e-mailben is lehet - megadja.van még a Privét, sziasztok ez beszélgetős oldal Korsós Mária a csoportvezető-tanár nyelvi segédleteket tudok küldeni fb-n is . csak tudnám, mi érdekel angol orosz páros is van több is: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!