Telc b2-es német nyelvvizsgán a prezentációs vizsgarész hogyan zajlik?
Figyelt kérdés
2016. okt. 31. 09:37
1/9 anonim válasza:
Én elég régen voltam, de akkor felkészületem előre az egyik témából. Aztán, mikor bemenetem nyelvvizsgázni megkérdezték, hogy melyik témát szeretném prezentálni. Ráböktem, mire mondták, hogy akkor kezdhetem. Ekkor egy levegővel felmondtam. Kb. ennyi. 5 téma közül választasz egyet és azt felmondod.
2/9 anonim válasza:
Én tavasszal vizsgáztam. Volt két kérdés a lapon és arra kellett válaszolni. Szerintem hülyeség bemagolni egy adott szöveget. Amúgy nagyon nem voltak nehéz kérdések. Nekem a karácsony volt és arról kellett mesélni. Nem voltam túl jó, azt hittem, hogy megbukom. A végén pedig kiderült, hogy majdnem 90%-os lett... :D
3/9 A kérdező kommentje:
Akkor ez változó ? Mert a telc honlapján 5 témát írnak, de ahogy mondtad nekd a karácsonyról kellet beszélned a prezentációs résznél. Akkor az is elképzelhető hogy nem én választok hanem azt mondják hogy beszéljek a globális felmelegedésről ? Ti hogy készültetek fel ?
2016. nov. 4. 10:11
4/9 anonim válasza:
5 témát? Amikor én csináltam sokkal több téma volt. Én erre különösebben nem készültem. Elolvastam 1x Haavisto Kirsi - Bajnóczi Beatrix Kérdések és válaszok angol nyelvből című könyvét.
A tanárok meg se szólaltak, végig a partnerrel kell beszélni.
Ne parázz rá, tök átlagos kérdéseket fognak feltenni. Én kb improvizáltam és gyorsan a 20 perces felkészülési idő alatt írtam meg 5(!) perc alatt.
Barátnőmnek a kedvenc sportolójáról kellett mesélnie. :)
5/9 anonim válasza:
Prezentációs résznél tudsz két kérdés közül választani, általában különböző témájúak.
(előző hozzászóló voltam)
6/9 anonim válasza:
Parancsolj, itt vannak még a témák:
7/9 A kérdező kommentje:
Viszont ugy tudom hogy angol nyelvnél eltérő ez a vizsgarész. Van egy kifejezetten telc német szóbelire felkészítő könyvem, és ott minden prezentációs feladatnál mindig ugyan az az öt téma van megadva (kedvenc könyv, kedvenc film, sportesemény, utazás, koncert) ezért merült fel bennem a kérdés, hogy vizsgán is ez az 5 van-e.
2016. nov. 4. 15:08
8/9 anonim válasza:
Jaj ne haragudj, teljesen azt hittem, hogy angolból szeretnél vizsgázni. Most olvasom a kérdésed, figyelmetlen voltam. :)
9/9 anonim válasza:
En most voltam nyar vegen nemet kozepfoku szobelizni es csak annyi volt hogy a paromnak ugye bekellett mutatkoznom es mondta az egyik vizsgaztato hogy akkor kezdjem en es elmondtam utana feltette a parom a 3kerdest es utana elmondta a parom es en kerdeztem tole 3at. Utana folytattuk a vitaval es a szervezessel. Elsore sikerult is. De nem volt egy nagy kunszt. Konnyebb volt, mint hittem. Ha nem izgultam volna, akkor talan +80%ra is sikerulhetett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!