Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nehezen és mennyi idő...

Milyen nehezen és mennyi idő alatt tudnék japánul megtanulni?

Figyelt kérdés

most németet tanulok jól megy a tanárom szerint jó a nyelvérzékem csak lusta vagyok (ami igaz mert nem tanulok sokat)

az irás nem is olyan fontos elég lenne ha tudnék beszélni .

ha rászánnám magam milyen nehéz lenne ?

2016. okt. 23. 14:21
 1/2 anonim ***** válasza:
Írni elég mondjuk androidos billentyűzeten. Olvasni már hamarabb meglehet tanulni, ha jó könyvből tanulsz. Olyat keress, ami ábrák alapján tanít kanjit. Így nem hehéz. Legalábbis nekem. Beszélni meg aztán végképp nem. A japán kiejtés, nyelvtan nem sok meglepetést tartogat egy magyarnak. Persze olyan magyarnak, aki nem kettes volt magyar nyelvtanból. 1-3 év. Attól függ mennyire vagy lusta.
2016. okt. 24. 10:14
 2/2 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy magadtól elkezdeni lehet, de kell hozzá tudni legalább a hiraganákat és a katakanákat. Minden könyv azzal kezd, azzal írják a példamondatokat, anélkül egyedül nem jutsz sokáig. Mellékesen elég könnyűek, a sokaságuk ellenére hamar megjegyezhetőek. Szerintem azzal simán nekiindulhatsz, a kanjikkal nem kell törődni.

Ha viszont tényleg csak beszélni szeretnél, azt egyedül nem fogod tudni megoldani, a beszédhez kell egy beszélgetőtárs. Azt viszont nem tudom, hol vagy hogy találhatnál, annyi a lehetőség, pont annyi elszántság kell hozzá.

Viszont én azt mondom minden nyelvet tanulni vágyónak, hogy kezdjen bele, egyrészt mert jó szórakozás, másrészt mert hasznos lehet, harmadrészt meg ha megunja az ember, bármikor leállhat.

A japán nyelvről még annyi, hogy tényleg egész könnyű, még lustán is (mint én), pár feladat után rááll az ember agya. A szavakkal van gond, azokat azért meg kell jegyezni.

Ha érdekel, szerintem mindenképp kezd el, egyedül is sokáig eljuthatsz.

2016. okt. 24. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!