Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelv fejleszteni...

Melyik nyelv fejleszteni legjobban az agyat?

Figyelt kérdés

Arra vagyok kíváncsi, melyik nyelv tanulásával fejlődik leginkább az agy?

Gyanítom, hogy nem az angol, akkor mégis miért azt tanuljuk, ami a legegyszerűbb?

2016. okt. 20. 15:05
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Bocsánat az elírásért. A helyes kérdés: Melyik nyelv fejleszti legjobban az agyat?
2016. okt. 20. 15:08
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

"Gyanítom, hogy nem az angol, akkor mégis miért azt tanuljuk, ami a legegyszerűbb?"

Ki mondta, hogy azért tanulunk nyelveket, mert az fejleszti az agyat? Arra ott van pl. a matek.

Angol világnyelv, azért van akkora hangsúly rajta...

2016. okt. 20. 15:43
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, de nem ez volt a kérdés. Kérlek, ne offolj! Köszi.
2016. okt. 20. 15:57
 4/11 anonim ***** válasza:
69%

Az is kérdés volt... Ne tegyél fel egyszerre több kérdést.

Szerintem a francia, vagy kínai, japán.

2016. okt. 20. 16:06
 5/11 A kérdező kommentje:
Ha minden gyereket kínaiak nevelnének fel, akkor okosabb lenne a társadalom?
2016. okt. 20. 16:22
 6/11 Vree ***** válasza:
100%

#2es nem offolt, te mondtad, hogy a nyelvet agyfejletsztés szempontjából kéne választanunk,nem ő, pontosan a te kérdésedre válaszolt. Már bocs.

Nem is érti enélkül az ember, hogy most mi bajod azzal, hogy egyszerűbb nyelvet többen tanulnak? Nem pont az a logikus?

Ez max úgy érthető, hogy te valamiért úgy képzeled, hogy bonyolultabbat kellene tanulnunk, mert az milyen agyfejlesztő.

Ha bajod van a válaszával, akkor gondold át még egyszer, hogy értelmeset kérdezel-e.

AZ én személyes véleményem, Lomb Kató nyomán, hogy nincs egyszerű nyelv, csak olyan nyelvek, amiket gyorsabban lehet rosszul megtanulni.

Tudomásom szerint nem létezik olyan kutatás, ami a beszélt nyelvet és az intelligenciát kötné össze, erre tehát sajnos nem tudok válaszolni; hasraütős vélemény nem ér semmit.

2016. okt. 20. 16:39
 7/11 A kérdező kommentje:
Bocsánat, #2-es tényleg nem offolt, csak elfelejtettem mit is kérdeztem. Bocsi!
2016. okt. 20. 17:12
 8/11 anonim ***** válasza:
Amelyik jobban rezeg. Az fokozatosan kitágítja az agyburkot.
2016. okt. 20. 18:44
 9/11 A legböszmébb Feri ***** válasza:
90%
Java, esetleg C#
2016. okt. 20. 19:09
 10/11 anonim ***** válasza:
78%
Mindenki számára a saját anyanyelvéhez képest leginkább eltérő nyelv esélyesen a legtöbbet fejlesztheti az illetőt, a nyelvek közül.
2016. okt. 20. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!