Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ilyen esetekben melyik időt...

Ilyen esetekben melyik időt kell használni?

Figyelt kérdés

Eddig tanultam az Egyszeru jelent,és a folyamatost. Ha pl azt mondom hogy "mikor épp" ezt csinálom.

Légy óvatos mikor játszol a kutyáddal.

- Be careful, when you play your dog / when you are playing your dog.

Én ideges vagyok mikor játszok a géppel

I am angry, when i play my computer/ when playing my computer.

Melyik a jó?

Tehát az ehhez hasonló mondatok. Egyáltalán van olyan hogy a mondat egyik fele, ilyen idejű míg a másik meg olyan?

2016. okt. 4. 01:27
 1/5 anonim ***** válasza:
74%
Ha általános dolgot fejezel ki, egyszerű jelen. Légy óvatos, amikor a kutyáddal játszol. Nem csak egy adott pillanatra vonatkozólag légy óvatos, hanem mindig, ezért általánosság. Ahogy a második mondat is. A folyamatos jelent csak akkor, ha egy adott pillanat eseményét írod le, és az adott pillanat a fontos. Például valaki rádszól: You are playing your dog, you must be careful! - Épp a kutyáddal játszol, légy óvatos! De ha ott egy ilyen időhatározó, mint a when -> Be careful when you play your dog, így ez azt sugallja, hogy általánosítva van a mondat, ergo egyszerű jelen.
2016. okt. 4. 01:43
 2/5 anonim ***** válasza:

Be careful when you are playing with your dog.

I am angry when I'm playing on my computer.

2016. okt. 4. 09:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Hopsz, a válaszomból kimaradt a "with". :D
2016. okt. 4. 09:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Inkább azt jegyezt meg hogy a when előtt nincs vessző, mert nagyon béna vesszővel.
2016. okt. 4. 14:24
 5/5 A kérdező kommentje:
Tehát akkor mindegy melyiket használom ilyenkor?
2016. okt. 4. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!