Volt már valakinek angol netes levelező társa?
Persze, rengeteg.
Mondjuk most már az igazi külföldi ismerőseim egy részével levelezek angol nyelven (anyanyelvi angolok, vagy pedig ez a közös nyelv), de egy időben én is kerestem a penpal meg hasonló oldalakon ismerősöket.
Nem lettek tartós barátságok, de pár hétig/hónapig beszélgettünk pár emberrel mindenféle országból.
Igazából nem is az lenne a lényeg,hogy tartós barátságokat kössek csak,hogy fejlesszem az angolomat.
Köszönöm a válaszokat.
Utolsó válaszoló te is regisztráltál erre az oldalra?
Többféle webes felület létezik, ahol különféle anyanyelvűek egymás nyelvét szeretnék tanulni. Én még csak most ismerkedek ilyen oldalakkal, pl italki-n fent vagyok.
Sajnos még kevés tapasztalatom van arról, h vadidegen angol ajkúval levelezni. Ilyen esetben ügyintézőkkel leveleztem bő egy évet, a kezdő angol tudásommal. (Meg is kínlódtam evvel, de megértettük egymást alapvetően.) Na meg élőben általam megismert sokféle anyanyelvűvel is levelezek olykor-olykor, angolul; angol anyanyelvűekkel is - na de ők nem vadidegenek.
Egész más érzés vad idegennel elkezdeni levelezni, nem anyanyelven. Olyanról kevés a tapasztalatom (majd most italkin lesz).
Egyszer egy japán nővel kezdtem el, de nem volt túl kommunikatív. Pedig a japán iskolákban remekül tanítják ÍRÁSBAN az angolt. (Szóban már suták általában, mert nincs sok angol ajkú tanáruk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!