Mennyit kell várni, hogy újra letehessek egy nyelvvizsgát, miután megbuktam? További kérdések.
1. Először is, honnan tudjam, hogy mikor tehetek le nyelvvizsgát?
2. melyik a legkésőbbi időpont, amikor ha megírom, még beleszámítják az érettségibe, ami 2018 elején lesz?
3. Valaki ismer egy jó Pestszentimre környéki olasztanárt a középfokú nyelvvizsgára való felkészítéshez?
4. egyéb tanulási tanácsok? hasznos linkekre vevő vagyok.
előre is köszönöm az értelmes válaszokat
1. Vannak fent a neten példavizsgák. Érdemes megcsinálni, hogy lásd, megy-e.
2.az eredmény àtlagosan 30 nap múlva van fent, es ezután is kb. Egy honap a papír. De minden nyelvvizsga központ más. A honlapjukon ki van írva.
3.Sajna nem. De skypesulin láttam jo tanárt. Ráadasul anyanyelvi.1 hónap múlva állok neki az olasznak, őt tervezem megkeresni.
4. Az öt év öt nyelv blogról loptam tanulástechnikai ötleteket. Ő nem tanult olaszt de 5 másik nyelvet igen. És sok jó ötlete van.
Ui. Bukás után azonnal jelentkezhetsz újra vizsgázni.
Tanuláshoz tippek:
- hallgass olasz rádiót online. Én a Radio Italia-t szeretem, csak olasz zenét játszanak.
- olvass híreket, cikkeket téged érdeklő témában, keress rá az ismeretlen szavakra.
- nézz rövidebb meséket, rajzfilmeket, könnyebb megérteni a sztorit, mint egy hosszabb filmnél.
- keress a youtube-on rövidebb videókat. A Progetto italiano könyvnek is vannak fent rövid jelenetei, direkt nyelvtanulóknak.
- reggel készülődés közben mond el hangosan olaszul, hogy mit csinálsz éppen, vagy mit fogsz csinálni aznap. Este pedig múlt időben azt, hogy mit csináltál aznap. Vagy ha van időd, akár le is írhatod, mint egy naplót.
- keress olasz fórumokat, ahol tudsz beszélgetni.
Én ezeket a módszereket használtam angol tanuláshoz tavaly. Egyébként én is tanítok olaszt skype-on, ha érdekel, nézd meg a honlapomat: www.dynalang.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!