Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Kidolgozott angol emelt...

Kidolgozott angol emelt érettségi tételeket honnan tudnék letölteni?

Figyelt kérdés
Emelten érettségizem. Az írásbelihez rengeteg anyagot találtam a neten. De sajnos a sulis angol tanárom nem éppen segítőkész tétel ügyben. Gyakorlatilag adott egy listát és csináljak vele amit akarok egyedül. Arra gondoltam talán netről tudnék leszedni anyagot. Tudnátok esetleg linkeket adni ehhez?
2010. ápr. 22. 18:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Nyelvi érettségin fölösleges tételt magolni szóbelire. Témakörök vannak.

Ezek: [link]

Ezért nem adott semmit a tanárod. Ha tételt húzol, az azt jelenti, hogy szituációt kapsz, feladatokat, egy adagot. Ezt tényleg nem mondhatja meg a tanár, micsoda.

Ha mindenképp gyakorolni szeretnél, témakörönként készíts szólistát, pár különlegesebb szót, hasznos, találó kifejezést gyűjts csokorba [de úgyis azt fogod használni szóban, ami eszedbe jut ott hirtelen].

Vagy olvass könyvet angolul, játssz valami angol nyelvű, bonyolultabb szókincsű játékkal; akkor ott egy témakörön belül műveltebb leszel, és feltehetőleg használni is fogod a megszerzett szóanyagot.

Tapasztalatból mondom, hogy aki tételt akar és tételt csinál nyelvekből, nem jár jól...

Fontosabb, hogy rugalmas legyél, mindig eszedbe jusson valami, az adott nyelven gondolkozz.

2010. ápr. 22. 18:18
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a linket. Ezt adta az angol tanárom is:)

Értem én h nincs konkrét tétel csak olyanra gondoltam h pl amik ide le vannak írva a családnál:"A családszerepe az egyén és a társadalom életében" ilyen témában konkrét szövegek amiket átolvasgatnék és szókincsem bővülne belőle.

2010. ápr. 22. 18:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Google: "angol érettségi tételek kidolgozva", első találat:

[link]

2010. ápr. 22. 21:13
 4/7 A kérdező kommentje:

Ez középszintű és mint írtam nekem emelt kellene, de azért köszönöm.

Én is próbáltam googleba keresni mielőtt feltettem volna a kérdést itt de emeltet nem találtam.

2010. ápr. 22. 22:57
 5/7 anonim ***** válasza:
A lótúrót középszintű, csak nem gondolod, hogy ilyen témák vannak középszinten!!!!!!!!!!!!!
2010. ápr. 23. 19:51
 6/7 A kérdező kommentje:

"Angol középszintű szóbeli érettségi tétel. kidolgozta: Csíky Anna szaktanár"

Ez van a leírásban a letöltésnél. Ezért mondtam h közép amúgy nem tudom lehet h neked van igazad.

2010. ápr. 24. 18:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Sajtóhiba. Biztos, hogy emelt szintű. A Karinthy egyébként igen színvonalas kéttannyelvű gimnázium, ahol középszintű érettségit szerintem senki nem is tesz.
2010. ápr. 24. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!