Kidolgozott angol emelt érettségi tételeket honnan tudnék letölteni?
Nyelvi érettségin fölösleges tételt magolni szóbelire. Témakörök vannak.
Ezek: [link]
Ezért nem adott semmit a tanárod. Ha tételt húzol, az azt jelenti, hogy szituációt kapsz, feladatokat, egy adagot. Ezt tényleg nem mondhatja meg a tanár, micsoda.
Ha mindenképp gyakorolni szeretnél, témakörönként készíts szólistát, pár különlegesebb szót, hasznos, találó kifejezést gyűjts csokorba [de úgyis azt fogod használni szóban, ami eszedbe jut ott hirtelen].
Vagy olvass könyvet angolul, játssz valami angol nyelvű, bonyolultabb szókincsű játékkal; akkor ott egy témakörön belül műveltebb leszel, és feltehetőleg használni is fogod a megszerzett szóanyagot.
Tapasztalatból mondom, hogy aki tételt akar és tételt csinál nyelvekből, nem jár jól...
Fontosabb, hogy rugalmas legyél, mindig eszedbe jusson valami, az adott nyelven gondolkozz.
Köszönöm a linket. Ezt adta az angol tanárom is:)
Értem én h nincs konkrét tétel csak olyanra gondoltam h pl amik ide le vannak írva a családnál:"A családszerepe az egyén és a társadalom életében" ilyen témában konkrét szövegek amiket átolvasgatnék és szókincsem bővülne belőle.
Google: "angol érettségi tételek kidolgozva", első találat:
Ez középszintű és mint írtam nekem emelt kellene, de azért köszönöm.
Én is próbáltam googleba keresni mielőtt feltettem volna a kérdést itt de emeltet nem találtam.
"Angol középszintű szóbeli érettségi tétel. kidolgozta: Csíky Anna szaktanár"
Ez van a leírásban a letöltésnél. Ezért mondtam h közép amúgy nem tudom lehet h neked van igazad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!