Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan kell tanulni? Fontos!

Hogyan kell tanulni? Fontos!

Figyelt kérdés
Általános iskolában ha oda figyeltem órán nem kellet tanulnom és megvolt az 5-ös. Mindenből 5 voltam, és soha nem tanultam. Most viszont átkerültem gimnáziumba, ahol nagyon sokat kellene Németet és Angolt tanulni de foggalm sincs hogy hogy kell, hiszen soha nem csináltam.

2016. szept. 6. 17:40
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Rendszeresen.

Hogy ezen belül hogyan, az mindenkinél kicsit más. Rá fogsz jönni, csak csináld, és közben figyeld magad. Variálgass módszereket, látni fogod, hogy melyikkel könnyebb, melyikkel tanulsz szívesebben. Pl. gyárts szókártyákat, vagy használj online szókártyákat, tanulj egyszerűen szótárfüzetből, olvass sokat, hallgass szövegeket, ugyanaztokat a szövegeket olvasd újra és újra, illetve hallgasd meg újra és újra, próbálj ki mindent, amiről csak hallasz. Elsősorban a tanárodat kérdezd, az ő tanácsait fogadd meg, és bízzál benne!

Bele fogsz jönni! Mindenki így kezdi a gimit, aztán belerázódik.

2016. szept. 6. 18:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Ezek szerint mást még nem tanulsz, más tárgyakban még elég az odafigyelés órán? Vagy ha tanulsz, akkor az alatt mit értesz? A tanulás általános elvei ugyanazok: vázlatkészítés, összefoglalás, gyakorlás, ismétlés.

Én amikor szavakat tanultam utoljára, akkor

egyszer leírtam a szavakat kiszótárazva, az első találkozáskor

egyszer átírtam a szótárfüzetként szolgáló wordbe, merthogy kisebb helyet foglal el, ha kinyomtatva az utolsó óra anyagát magammal viszem, hogy a buszon olvashassam, az sem baj, ha elhagyom, stb (az egy oldalon nem sikerült nyomtatásokat nem dobtam ki, azokat használtam erre)

egyszer rámondtam diktafonra, hogy ha csendes a buszmegálló, akkor meghallgatom

(igazából ez a három nagyjából elég is volt)

2016. szept. 6. 22:32
 3/3 anonim válasza:
Én mindig lemásolom azt a részt amit meg kell tanulni egy füzetbe aztán olvasgatom... Vagy szövegkiemelőzök,nekem az is segìt.
2016. okt. 1. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!