Egyetemen általában milyen szintű a nyelvoktatás?
Figyelt kérdés
Most kezdem az egyetemet, de nem tudom hogy felvegyem-e az angol nyelvet. Megéri ha már van belőle középfokú nyelvvizsgám?2016. aug. 29. 17:57
2/7 anonim válasza:
Most az egyetemi nyelviskola vagy az egyetemi nyelvi képzés érdekel?
3/7 A kérdező kommentje:
Az egyetemi nyelvoktatás
2016. aug. 30. 00:15
4/7 Garpe válasza:
Intenzív. :) Megdobálnak házi feldadattal rendesen, de megéri, ha van célod vele.
Angolból ha van középfokúd és a szakmád nem igényli a nyelvet nem sok értelme van. Persze van szaknyelv - ami egyes szakok esetében haszons -, vagy felsőfokúra felkészítő.
Azt te tudod mennyire van időd ilyen plusz elfoglaltságokra. Ha nincs kimondottan szükséged egy újabb papírra vagy szaknylevre, hagyd az angol oktatást és inkább olvass vagy nézz filmeket angolul.
Más nylevet, ha van rá energiád megéri tanulni, feltéve, hogy érdekelnek más nyelvek és kultúrák.
5/7 anonim válasza:
Ha nem anyanyelvi vagy legalább félvér a tanár, akkor ugyanolyan pocsék, mint általános és középiskolában. Magyartól magyar akcentust hallassz, ami a legtöbb nyelven erős. Mint nálunk Pákó.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a szakmám megköveteli a két szaknyelvi nyelvvizsgát, csak nem voltam benne biztos hogy önerőből meg tudom-e tanulni a szaknyelvet. Végül csak felveszem az angolt is, sok hátrányom nem származhat belőle :)
2016. aug. 30. 09:21
7/7 anonim válasza:
Kalap szr - legalábbis SE-ETK-n. Addig imádtam a németet, aztán az ottani, "nyelvoktatás" címszó alatt futó borzalom egy hónap alatt megutáltatta velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!