Origó B2 középfokú nyelvvizsgán mennyire nehéz a levélírás?
A mintafeladatsorban is 2 baráti levél van és sok helyen olvastam, hogy szinte mindig baráti levél szerepel.
Hivatalos egyáltalán nincs?
Milyen témák merülhetnek fel pl?
Oh, sajnálom :( sikerült a vizsgád?
De amugy hivatalos levél egyáltalán nem szokott szerepelni a vizsgán? Jó ha inkább baráti leveleket gyakorlok?
Kedves kérdező! Én augusztusban voltam írásbeli vizsgán. 2 általános jellegű téma volt. Az egyik amiről írni kellett: általános iskolás évek, egy ottani barát vagy tanár jellemzése, egy ottani emlékezetes iskolai rendezvény leírása... A másik témára sajnos már nem emlékszem, az valamivel nehezebb volt, ezért választottam az itt leírt témát.
Fordítás témája: egy bizonyos személy fogadalmat tett, hogy egy ideig nem vesz igénybe bankkártyás szolgáltatásokat, tehát KP-vel, érmékkel fizet kizárólag... Leírta annak előnyeit és hátrányait, röviden erről szólt a téma.
Szövegértés: rák kialakulásának kockázata, statisztikák... Mit tegyünk hogy csökkentsük a kockázatot? Hogyan éljünk? Sportoljunk, mozogjunk sokat, étkezzünk egészségesen... Erre vonatkozólag voltak kérdések. Tehát egy viszonylag népszerű téma volt ez is, jól érthető szöveggel.
Levélíráshoz tanács: nem kell túlbonyolítani, célszerű a saját stílusodban írni. Lényeg az átláthatóság, minden irányítási szemponthoz legalább 2 helyes mondatot írni. Érdemes a tagolásra odafigyelni: bevezetés, tárgyalás, befejezés. Megszólítás, elköszönés, illetve dátum a jobb felső sorban, egy vonalban a megszólítással.
Fordításnál az alábbi szerkezetek fordultak elő: used to, get used to, be going to, szenvedő szerkezet, illetve a különböző igeidők.
Nekem ez a nyelvvizsga nagyon bevált, csak ajánlani tudom mindenkinek! Kezdőknek szerintem ez a legjobb választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!