Sok egyszerre 3 nyelv?
Figyelt kérdés
Most leszek hetedikes, eddig németet és horvátot tanultam nem kell sokat tanulnom ahhoz hogy megjegyezzem elég ha órán figyelek+ itthon párszor átolvasom, mindkettőből ötös voltam mindig(németet 4 éve horvátot 6 éve tanulok). Most lehet elkezdeném az angolt is szerintetek ez a három nyelv már sok? Köszönöm a válaszokat!2016. aug. 22. 16:33
11/20 anonim válasza:
Ugyanezt a példát hoztam fel én is 10-es, de nem akarják megérteni. Attól, hogy a két nyelvnek más a hangzása közeli rokonok, és nagyon sok mindenben hasonlítanak. Nem véletlen, hogy a germán országokban olyan könnyen tanulnak meg angolul az emberek, sokkal könnyebb dolguk van, mint nekünk.
12/20 anonim válasza:
Nem sok.
Minél előbb elkezded az angolt, annál jobb, mert ahogy mások is írták: lehetetlen elhelyezkedni később nélküle bárhol is.
13/20 anonim válasza:
Nem azért tanulnak meg a germánok jobban, mer rokonok, hanem azért, mert egyszerűen szorgalmasabbak.
Pl. Az indiaiak se rokonok, mégis nagyon sokan szinte anyanyelvüként tudnak.
A magyar meg egy lusta egy trehány nemzet.
14/20 anonim válasza:
"Nem azért tanulnak meg a germánok jobban, mer rokonok, hanem azért, mert egyszerűen szorgalmasabbak.
Pl. Az indiaiak se rokonok, mégis nagyon sokan szinte anyanyelvüként tudnak.
A magyar meg egy lusta egy trehány nemzet."
Ez marhaság. Egy ugyanolyan képességekkel és szorgalommal rendelkező német gyorsabban fog megtanulni angolul, mint egy magyar.
15/20 anonim válasza:
Minden nyelvet meg lehet tanulni. De tény, hogy az angol és a német hasonlít, jobban mint pl. a magyar meg a német vagy a magyar meg az angol. Tehát ha magyarként meg tudta tanulni a németet, akkor nem lesz annyira nehéz az angol, mintha csak magyarul tudna. Tekintve, hogy az angol nem nehéz nyelv, nincsenek benne ragozások, a 12 igeidőből használni csak kb. a felté szokták egy általános beszélgetésben, nincsenek tárgy-részes-stb. esetek, inkább kötőszavak meg vonzatok, amiket meg lehet jegyezni használat után.
16/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2016. aug. 25. 20:57
17/20 anonim válasza:
Egyáltalán nem sok. Míg fital vagy az agyad befogadja.
18/20 anonim válasza:
A német vagy a horvát lehetsok lenne 3. nyelvnek, de az angol nem. Ha jó nyelvérzéked van menni fog. Sőt, ha nem is megy nagyon, még akkor is több értelme van elkezdeni 3. nyelvet 13 évesen, mint elsőt 33 évesen.
19/20 anonim válasza:
Valaki a tíz ujját is megnyalja. - Nem csak hármat.
20/20 anonim válasza:
Akinek meg 3 ujja van egy kezén, az egyszerűen SÁMÁN.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!