Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyi idő alatt lehet felkész...

Mennyi idő alatt lehet felkészülni egy emelt angol érettségire? Mennyiben különbözik a közép szinttől?

Figyelt kérdés

A most következő tanévben fogok érettségizni és elgondolkodtam azon, hogy közép helyett egy emelt angol érettségit csinálok. Májusig erre gondolom fel lehet készülni, nem? A középszinttel egyébként nem igazán vannak problémáim, de persze, vannak olyan területek, amiken még lehet csiszolni. A nyelvtannal jól állok, elég hamar megértem a dolgokat és gyakorlatban is tudom őket alkalmazni, bár érettségin nem ez a lényeg, mármint nincsen olyan rész, ami tömény nyelvtanra épülne. Mekkora különbség van a két szint között? Mennyivel magasabbak az elvárások (pl. szókincs)?

Egyébként heti 5 órában tanulok angolt, de úgy tervezem, hogy elmegyek majd valamilyen tanfolyamra is. Valamint szoktam nézni sorozatokat illetve olvasni is szoktam angolul, gondolom ezek is hasznosak.

2016. aug. 22. 16:13
 1/3 anonim ***** válasza:
52%
Nagyon.
2016. aug. 22. 17:24
 2/3 A kérdező kommentje:
Ezt egy picikét kifejtenéd bővebben? A csoporttársaim közül többen is csináltak egy közepet és most ősszel mennek majd emeltre a tanár ajánlásával (a nyáron nem voltak semmilyen tanfolyamon és otthonra sem kaptak semmit, hogy miből készüljenek, mit tanuljanak, hanem azt mondta a tanár, hogy majd ősszel az érettségi előtt még foglalkozik velük). Engem is el akart küldeni, de én nem szerettem volna menni és igazából ezt egy picit túlzásnak érzem, bár az előző évfolyamban ugyanígy csinálták és jól sikerült nekik... Ezért is vagyok kíváncsi rá, hogy ha valaki normálisan, naponta foglalkozik vele, akkor mennyi idő a reális a felkészülésre.
2016. aug. 22. 18:29
 3/3 anonim ***** válasza:

[link]

Ezeken hány százalékot érsz el átlagban jelenleg? Legalább 3-4 feladatsort csinálj végig!

Hogy még mennyi időre van szükséged a felkészüléshez nyilván attól függ, hogy jelenleg hogy állsz. Anélkül mit írhatna bárki is?

2016. aug. 23. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!