Sokan, hogy tudnak középfokú nyelvvizsgával külföldön a szakmájukban dolgozni?
Én pár hónapja kaptam meg a bizonyítványomat.
De, egyáltalán nem érzem úgy, hogy mindenről tudnék beszélni.
A nyelvvizsgám 76 százalékos lett, nemzetközileg elismert.
De, szerintem kevéske.
A szóbeli arról szólt, hogy mennyire tudjuk összekapcsolni a nyelvtant a fantáziánkkal.Vannak témák, amiket előre kidolgoztam és felkészültem belőlük, mint egy prezentációra.
Meg persze, minden témához tanultam szószedetet.
A múlthéten voltam kint Ausztriában nyaralni.
Nagyon gyorsan beszélnek és sok mindent másként ejtenek, mint ami nyelvórán, vagy a vizsgáztatók a nyelvvizsgán.
Sőt, van olyan szó, amit én tanultam, de ők nem ismerik, nem tudják mi az.Van, amikor a ragozást sem helyesen mondják.
Illetve, ami még baj, hogy nem tudok olyan gyorsan reagálni.A kiejtés miatt, nagyon koncentrálnom kell a kérdésre.Ők meg egyből várják a reagálást.
Sokan mondják, hogy középfokú nyelvvizsgával már lehet jó állásokat betölteni Ausztriában.
Ez egy természetes állapot, ne aggódj magad miatt.
Két dologról is beszélsz, a tudás és a gyakorlat.
A középfokúra eljutni, ahhoz nem kell az a gyakorlat, ami az Életben a folyékony beszédet jelenti. Ha használod a nyelvet, akkor jön.
Ami a tudást illeti, a középfokú az pont arra jó, hogy alapfokon elboldogulj, de Murphy szerint mindig úgy jársz, hogy te tudsz az adott jelenségre egy szavat, az ellenfél meg egy másik szavat használ. :) Tovább kell fejlődni tudásban is. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!