Telc vagy ECL felsőfokú nyelvvizsga?
Én TELC-en voltam, azt elég nehéznek találtam, de nem teljesíthetetlen feladat. Nekem első próbálkozásra 90 százalék körül lett az átlag, már nem tudom pontosan. A szóbeli szerintem kifejezetten könnyű volt, az egyetlen nehéz benne, hogy a prezentációd előtt nincs felkészülési idő. Ez elsőre ijesztőnek hangozhat, de gyakorlással meg lehet szokni.
Az írásbeli is megoldható volt, nem nehéznek mondanám, ha em hosszúnak inkább, eléggé lefárasztja az embert. 2 fogalmazást kell írni, az egyik egy hosszabb esszé, a másik egy levél azt hiszem. No para, legyen minél hosszabb, figxelj a nyelvtanra, meg írj bele bonyolultabb szerkezeteket (feltételes, szenvedő), tetszeni fog nekik.
Én a hallást találtam a legnehezebbnek, különösen is annak az utolsó feladatát, de azt is meg lehet csinálni. Ha jól beszélsz akkor az felhúzza a hallást és akár 40%-el is át lehet menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!