Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Megszeretnék tanulni spanyolul...

Megszeretnék tanulni spanyolul egyedül. Van valakinek valami ötlete hogyan?

Figyelt kérdés
2016. júl. 19. 16:43
 1/8 anonim ***** válasza:
31%

Ha beszerzel egy nyelvkönyvet és egy magyar-spanyol és egy spanyol-magyar szótárat, akkor meg lehet tanulni egyedül is egy nyelvet. Ha végeztél a nyelvkönyvvel kezdj el spanyolt hallgatni, spanyol könyveket és cikkeket olvasni, kigyűjteni és megtanulni az ismeretlen szavakat.

Még könnyebb lenne, ha valakivel közösen tanulnál, akkor egyszerre haladnátok, tudnátok beszélgetni. Meg lehet tanulni egy nyelvet tanár és tanfolyam nélkül is, egy rakat pénz kidobása nélkül, de sok akaraterőt és kitartást igényel.

2016. júl. 19. 16:58
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Mindenképpen keress valakit, akivel legalább néha tudnál spanyolul beszélgetni, ilyet ingyen is találhatsz a neten pl. külföldi chat-es oldalakon. Ez azért lenne jó, mert én is egy anyanyelvű ismerősömmel tanulok egy másik nyelvet, és így tényleg nagyon sokat lehet fejlődni. Meg egyébként is, a beszédet bármilyen nyelven szinte lehetetlen megtanulni, ha nem gyakorolsz. Viszonylag gyorsan el fogod tudni olvasni és megérteni a mondanivaló lényegét akár még egyedül is, de írni és beszélni csak akkor fogsz jól tudni, ha valóban kommunikálsz.
2016. júl. 19. 18:04
 3/8 anonim ***** válasza:
15%
Én meg agysebész szeretnék lenni, tudna valaki olyan oldalt ajánlani, ahol egyedül is megtanulhatom???? Mert egyetemre nem akarok járni, csak kidobott pénz lenne, sok idő, meg a profok csak vakerálnak ott! Így gondoltam, egyedül is megtanulom, két, három hét alatt és hátha munkát kapok vele valamelyik menő magyar kórházban, vagy esetleg egy külföldiben!!!!!! (siralmas ez az oldal!!!)
2016. júl. 20. 07:02
 4/8 anonim ***** válasza:

Egyedül mit akarsz kezdeni a nyelvtudásoddal? Már a legegyszerűbb beszélgetéshez is minimum két ember szükséges. :-)

Egyedül kerekedj fel és menj ki pár hónapra/évre spanyol nyelvű országba. Tuti megtanulsz spanyolul!

Nekem régen volt egy barátnőm, Mexikóban élt. Kint voltam nála pár hétre, nagyon sok rám ragadt a nyelvből. Hihetetlenül motiváló, amikor ott van az ember és kényszerben van. Nagyon élveztem, pedig iskolában nem tanultam spanyolul.

Sajnos ennek 15 éve, már szinte semmire nem emlékszem a spanyol nyelvből. (szakítás után elment a kedvem, hogy tovább foglalkozzak a nyelvtanulással iskolában, és persze lusta voltam hozzá)

2016. júl. 22. 15:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Duolingo, Duolingo, Duolingo :)

A legjobb kezdés.

2016. júl. 26. 10:20
 6/8 anonim válasza:
100%

Szerintem is Duolingo.com

Én csak onnan tanultam spanyolul és egész jól elboldogultam mikor nyaralni mentünk spanyol nyelvterületre!

2016. júl. 26. 13:26
 7/8 anonim válasza:
100%
Nagyon jó könyvek vannak erre, meg cd k és neten is vannak ingyenes nyelvtanulási lehetőségek.
2016. júl. 28. 10:25
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

#3 annyira korlátolt vagy... ne a saját képességeidhez mérd mások képességeit!!! Én másfél év alatt a 0-ról megtanultam angolul, és letettem egy közép komplex nyelvvizsgát is. Na ezt add össze...

Én is elkezdtem itthon spanyolul tanulni, megvettem a PONS Megszólalni egy hónap alatt spanyol verziójú könyvét (magyarról spanyolra tanít). Jár hozzá audio CD is, nyelvtani magyarázat, szószedet is van benne. Emellett a Duolingo-t is használom, de ahhoz kell angol nyelvtudás is, mert spanyolra csak angolul tanít.

Ezekkel simán megszerezheted az alapokat, utána pedig nézhetsz komolyabb könyvek után is.

2016. aug. 12. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!