A mit jelent az, hogy kéttan nyelvű oktatás?
A két tanítási nyelvű osztályokban (középiskolában) a képzés 5 éves (általában!).
Első évben szinte csak a célnyelvet tanuljátok (néhány szintentartó óra is van: kb. heti 2 magyar, matek, töri és infó. Ezt az évet át tudod ugrani ha van egy középfokú nyelvvizsgád az adott nyelvből.
A maradék négy évben néhány tantárgyat célnyelven, néhányat pedig magyarul tanultok. (Azt hiszem kettő a minimum amit idegennyelven kell tanulnod, de ez nem biztos). Aztán lesz egy célnyelvi civilizáció tantárgyad (szintén idegennyelven).
Érettségi...Ha a célnyelvből emelt érettségit csinálsz (5-ösre) és emellett két tantárgyból angolul érettségizel akkor megkapod a felsőfokú nyelvvizsgát.
Egyébként én csak ajánlani tudom, kivéve ha nem szeretsz tanulni...akkor úgyis csak szenvednél.
#2-es vagyok
"és emellett két tantárgyból angolul érettségizel akkor megkapod a felsőfokú nyelvvizsgát."
Nyilván ha francia kéttannyelvűbe jársz akkor franciául érettségizel két tárgyból (és nem angolul :D) bocsi csak angol kétan.-ba járok és így evidens volt, hogy angolt írok :D.
Köszönöm Szépen a kedves kommenteket!
Az első válasz adónak üzenném,hogy nem azt kérdeztem,hogy hogyan kell írni! Mindenesetre köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!