3 idegen nyelvvel könnyen lehet egyetmistaként diákmunkához jutni? És mi a helyzet a magán órákkal?
Még nem aktuális,csak gondolkodok rajta.
A diákmunkán főleg olyan munkát értek ami nem feltétlenül kér más végzettséget,ahol inkább a kommunikáció,fordítás,idegen nyelven írás a lényeg szóval ahol a nyelvet kell használni.
A 3 nyelv amiről jelenleg szó lenne: angol,francia és orosz
A magán órákkal kapcsolatban: ha egy egyetemista az előbbi 3ból ajánlana órákat,szerintetek lenne rá kereslet?
Most még csak elméleti kérdés.
És mennyit lehetne keresni ilyenekkel? Nagyjából?
Angolból gondolom sokan akarnak órára járni,ha hozzáveszem a másik 2 nyelvet gondolom még többen jelentkeznének.
Te milyen nyelvből adtál órát?Egyből vagy több nyelvből?
A 3000 Ft-t gondolom másfél órás órára értetted.
Angol és olasz nyelveken beszélek. 3000.- ot 60 percért kértem. Na, nem innen indultam, hanem 1500.-ról, aztán kiforrta magát a dolog. Skype-on ráadásul teljesen jogtiszta is a dolog, itt olvashatsz róla többet (nem ismerem a fazont, szóval nem reklám, csak leírja, amit én magam is megtapasztaltam az elmúlt cirka tíz évben): [link]
Ezen kívül fordítottam is, sokszor évfolyamtársaknak, szakdolgozathoz forráscikkeket, mikor-mire volt szükség. Talpraesettnek kell lenni, kapcsolatokat építeni, eleinte elvállalni mindent, aztán kialakul :)
Azért csináltam, hogy ne kelljen diákhitelt felvennem, és a végén jobban kerestem ezzel, mint azzal keresek, amiért a sulit csináltam :P De persze a pénz nem minden, csak egy eszköz.
Sok sikert neked! :)
Ha minden jól megy,felvesznek majd nyelvszakra ahova szeretném (most végzős vagyok) szóval a nyelvvel akkor is foglalkoznék ha nem adnék órát vagy vállalnék diákmunkát.Viszont ha lehet,szívesen keresnék pénzt ezekkel a nyelvekkel,mert ehhez értek legjobban,meg hát ha nyelvszakra vennének fel,ez lenne a leghasznosabb ahol használni tudom a 3 nyelvet és talán jól is keresnék.
Köszönöm neked is a választ :)
A tanítás jól hangzik, de jó nyelvtanárnak lenni nem olyan magától értetődő szerintem, nem elég, ha jól beszéled a nyelvet. De facebook-on egyetemi csoportokban én sok nyelvtanári hirdetéssel találkoztam, tanári végzettség vagy komolyabb gyakorlat nélkül 2000nél többet nem nagyon lehet elkérni. Én is jártam így kezdő tanárhoz és jó volt, de a 3000 túlzás azért képzetlenül.
Viszont ha jól beszélsz idegen nyelveket, akkor ügyfélszolgálatos telefonos munkákat (nem telemarketing!) mindenképp érdemes megpróbálni, br.1000+/- ft körül fizetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!