Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 3 idegen nyelvvel könnyen...

3 idegen nyelvvel könnyen lehet egyetmistaként diákmunkához jutni? És mi a helyzet a magán órákkal?

Figyelt kérdés

Még nem aktuális,csak gondolkodok rajta.

A diákmunkán főleg olyan munkát értek ami nem feltétlenül kér más végzettséget,ahol inkább a kommunikáció,fordítás,idegen nyelven írás a lényeg szóval ahol a nyelvet kell használni.

A 3 nyelv amiről jelenleg szó lenne: angol,francia és orosz

A magán órákkal kapcsolatban: ha egy egyetemista az előbbi 3ból ajánlana órákat,szerintetek lenne rá kereslet?

Most még csak elméleti kérdés.

És mennyit lehetne keresni ilyenekkel? Nagyjából?

2016. jún. 18. 20:52
 1/6 anonim ***** válasza:
65%
3000.- óránként, magánban, akár skype-on is, Nemhogy megéri, nagyon jól fizet. Ebből fedeztem a tandíjam évekig.
2016. jún. 18. 21:08
 2/6 A kérdező kommentje:

Angolból gondolom sokan akarnak órára járni,ha hozzáveszem a másik 2 nyelvet gondolom még többen jelentkeznének.

Te milyen nyelvből adtál órát?Egyből vagy több nyelvből?

A 3000 Ft-t gondolom másfél órás órára értetted.

2016. jún. 18. 21:11
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Angol és olasz nyelveken beszélek. 3000.- ot 60 percért kértem. Na, nem innen indultam, hanem 1500.-ról, aztán kiforrta magát a dolog. Skype-on ráadásul teljesen jogtiszta is a dolog, itt olvashatsz róla többet (nem ismerem a fazont, szóval nem reklám, csak leírja, amit én magam is megtapasztaltam az elmúlt cirka tíz évben): [link]

Ezen kívül fordítottam is, sokszor évfolyamtársaknak, szakdolgozathoz forráscikkeket, mikor-mire volt szükség. Talpraesettnek kell lenni, kapcsolatokat építeni, eleinte elvállalni mindent, aztán kialakul :)

Azért csináltam, hogy ne kelljen diákhitelt felvennem, és a végén jobban kerestem ezzel, mint azzal keresek, amiért a sulit csináltam :P De persze a pénz nem minden, csak egy eszköz.

Sok sikert neked! :)

2016. jún. 18. 22:14
 4/6 A kérdező kommentje:

Ha minden jól megy,felvesznek majd nyelvszakra ahova szeretném (most végzős vagyok) szóval a nyelvvel akkor is foglalkoznék ha nem adnék órát vagy vállalnék diákmunkát.Viszont ha lehet,szívesen keresnék pénzt ezekkel a nyelvekkel,mert ehhez értek legjobban,meg hát ha nyelvszakra vennének fel,ez lenne a leghasznosabb ahol használni tudom a 3 nyelvet és talán jól is keresnék.

Köszönöm neked is a választ :)

2016. jún. 18. 22:37
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Kaptam privát kèrdést, de arra gondoltam, hogy itt válaszolok, mert fontos lehet. Azt a kérdést kaptam, hogy a diákjaimat nem zavarta-e , hogy nincs diplomám és hogy honnan volt kellő magabiztosságom ehhez. Egyrészt soha (!) nem hazudtam egyetlen tanítványomnak sem arról, hogy milyen végzettségem van. Nincs nyelvszakom és hallgató sem volta soha. C1es szinten vagyok a nyelvből és szeretek tanítani, segíteni. A velem tanulóknak nem a diploma volt a fontos. Pontosan tudták, hogy mindent megteszek, hogy elérjék a céljaikat (adott szintet, nyelvvizsgát, külföldi munkát), de nem is úgy álltam az órákhoz, mint tanár, hanem mint tanulótárs. Ha valamire nem tudtuk a választ én kerestem meg. Ha adott stílusban nem ment a tanulás, kutattam más módszer után. Volt akivel nem használtunk könyvet csak beszéltünk és beszéltünk, volt aki a saját tankönyve alapján akart haladni, azt tettük. Nagyon sokat készültem az órákra. Előre is. A magabiztosság pedig nem végztettség, hanem rutin kérdése. 6-8év után már nem volt kérdés hogy tudom mit csinálok :)
2016. jún. 19. 07:18
 6/6 anonim ***** válasza:

A tanítás jól hangzik, de jó nyelvtanárnak lenni nem olyan magától értetődő szerintem, nem elég, ha jól beszéled a nyelvet. De facebook-on egyetemi csoportokban én sok nyelvtanári hirdetéssel találkoztam, tanári végzettség vagy komolyabb gyakorlat nélkül 2000nél többet nem nagyon lehet elkérni. Én is jártam így kezdő tanárhoz és jó volt, de a 3000 túlzás azért képzetlenül.

Viszont ha jól beszélsz idegen nyelveket, akkor ügyfélszolgálatos telefonos munkákat (nem telemarketing!) mindenképp érdemes megpróbálni, br.1000+/- ft körül fizetnek.

2016. jún. 29. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!