Szerintetek sok 3 új nyelvet elkezdeni?
szerintem sok lenne, főleg hogy angol után a németet általában nehéznek szokták találni (én pont fordított sorrendben tanultam), főleg mivel szinte mindent ragoz. Illetve az orosz is eléggé döcögősen tud indulni, amíg szokod/tanulod a cirill betűk írását illetve kiejtését.
Én két új nyelvet tanulnék a helyedben, hidd el, ha egyszerre kezded a németet és az oroszt, ezek mellé nem fog hiányozni még egy harmadik :)
miért nem mész németes osztályba, hisz akkor nem kellene angolon unatkoznod?!
személyes tapasztalat: meglett a német középfokúm 8.-ban, gimiben angolt és franciát tanultam, a némettel semmit nem foglalkoztam és tádáá ma már alig tudok megszólalni
amit megtanulsz, azt tartsd karban, mert könnyen megkopik a tudás
akkor van értelme, ha szívesen csinálod :)
5. valaszolo: Az egyik angol tanar mondta hogy ezt igy lehet, csinaltak mar elottem ilyet.
6. valaszolo: Ettol en is tartok, de a spanyol tanarom egyben az angol tanarom, ugyhogy angolozni is szoktam vele. Csak nem tudok hogy elkezdeni 3 nyelvet a javamra valna, mert igy lehet hogy 3 nyelvet beszelnek 12. re alapfokon, ha viszont csak 2-t kezdek el tanulni akkor azt a 2-t tudnam kozepfokon.. Igazabol, szerintem is a 2. opcio a hasznosabb. Aztan, meg elottem az elet, tanulhatok meg egy csomo nyelvet :) Koszonom a valaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!