Milyen nyelvet kezdjek el tanulni az angol után?
Szeretnék elsajátítani B2-es szinten egy másik nyelvet. Németből nagyjából alapfokon tudok, de érdekel a francia, a spanyol és az orosz nyelv is, meg talán a japán.
Az angolhoz viszonyítva melyik milyen nehézségű? Mik a tapasztalataitok? Melyiket ajánlanátok?
A válaszokat előre is köszönöm!
Azt tanuld amelyiket használod is szerintem. Japánt nem is nagyon lehet másképp, legalábbis én így tapasztalom.
Spanyol nagyon könnyű, francia nehezebb, de nem vészes.
Szia!
Én franciás vagyok, nekem ez az első idegen nyelvem, második az angol. A kettőt összehasonlítva a francia jóval nehezebb, összetettebb, és persze nem is találkozol vele szembe minden második dalszövegben vagy a neten.
Én akkor ajánlom a franciát, ha valóban érdekel és eltökélt vagy, mert bizony nem két hét, mire belerázódsz. Rengeteg szabályuk van, még több kivétel. Az angolhoz képest teljesen újra kell tanulnod a kiejtést is.
Én francia-magyar kéttannyelvűs vagyok, jövőre fogok érettségizni, tehát most vagyok a negyedik évem végén, plusz három hónapot kint töltöttem Franciaországban. Másfél éve lett meg a középfokúm (DELF nemzetközi nyelvvizsga), jövőre az érettségihez kapom meg a felsőfokút.
Szép nyelv egyébként, én nagyon szeretem, és ha belerázódsz, már nem olyan nehéz. Az elején sokan kétségbeesnek és abbahagyják - na, ezt az időszakot kell valahogy átvészelni! :)
Ha kérdésed van, írj nyugodtan, szívesen válaszolok :)
Angolhoz képest a német is nehéz eléggé.
Ismerek olyanokat, akik angol után kezdtek németet tanulni, nos, sokan kb vért izzadtak vele..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!