Melyiket lehet könnyebben megcsinálni, a C-s középszintű nyelvvizsgát és a középfokú érettségi, vagy magában a felsőfokú érettségi?
Úgy látom kicsit meg vagy kavarodva.
Létezik:
Középszintű érettségi ami kb A2-B1 szint
Emeltszintű érettségi: B2 szint-60% felett nyelvvizsgával egyenértékű.
Középszintű nyelvvizsga: B2 szint
Felsőfokú nyelvvizsga C1 szint.
A C középszint a komplexet jelenti, az általad felsoroltak egyik sem C1-es feladatot tartalmaz. Nézd meg, ahova menni akarsz ott kötelező -e az emelt angol. Ha igen (pl. anglisztika) oda nincs más választásod. Ha nem, akkor azt javaslom tegyél le egy nyelvvizsgát ami 28 pont és mellé másból emeltezz ami + 50 pont. Ugyanis ha mindkettőt leteszed nem számítják mindkettőnek, tehát vagy 28 vagy 50 pontot kapsz ha az érettségit választod.
Nézd ha kötelező az angol emelt érettségi, akkor azt fogja számolni automatikusan (nyelvszakos vagyok onnan tudom), vagy ha automatikusan az angolt számolja akkor megkapod az 50 pontot, és a 28 pontot már nem. De ha nem az angolt, hanem más tárgyat számol a rendszer, akkor nem kapod meg az emelt érettségiért az 50 pontot.
Tehát lehetőségek
1 angol emelt + más tárgy középszinten= + 50 pont
2. Angol emelt+ másik emelt= +100 pont
3. Angol emelt + közép más tárgyból+ más nyelvű nyelvvizsga+78 pont
4. Emelt érettségi másból+ angol nyelvvizsga szintén + 78 ha középfok.
Viszont nem árt tudni, van egy bizonyos százalék, ami alatt nem jár a plusz pont.
Még mindig én vagyok, az első 2, annyit szeretnék hozzátenni, ha az emelt érettségit csinálod, de nem azt számolja, akkor 60% felett beszámítja nyelvvizsgaként és megadja a 28 pontot, de ha a nyelvvizsgát csinálod, akkor úgy nem lesz esélyed sem + 50 ponthoz (ha nem emeltezel semmiből sem.) Azt hozzá kell tennem (csak személyes vélemény) , hogy az emelt érettségi kicsit nehezebb mint a nyelvvizsga. (bár ez a nyelvvizsga típusától is függ).
Azt hogy meg tudnád -e csinálni..nézd meg az előző évi érettségiket és próbáld megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!