Angol. Az olvasott szövegek 99%-át szinte bármilyen könyvben megértem, mégis ha beszélni kell angolul vagy egy TV csatornát hallgatni, az egyszerűen nem megy. Miért?
Hogyan lehet ezen javítani? Mi erre a recept? Egyáltalán az olvasás fejleszt? Mert én úgy érzem, hogy leragadtam egy szinten és nem fejleszt tovább ha csak olvasok könyveket, angol website-okat.
( A nyelvvizsga szerintem nem mérvadó tudás, de leírom azért, hogy van egy felsőfokúm )
az olvasott szövegértésed remek, de a hallás utáni értésed nem.
Valószínűleg rossz a kiejtésed, és nem ismered fel a szavakat amikor mondják...
Vagy nem tudom, (így elsőre ez az ötletem, de lehet más áll a háttérben)
Na a 7. hozzászóló teljesen beletrafált hogy nekem miért nem megy az angol beszéd...
egyszerűen annyira csendes és szűkszavú vagyok a saját anyanyelvemen is...
és az angolról meg akkor ne is beszéljünk, főleg ha jön a lámpaláz meg a szorongás.., akkor végem :(
Sorozatokat nézz, először felirattal, aztán anélkül.
Ha amerikai angolt szeretnél tanulni/gyakorolni, akkor 2 sorozatot tudok ajánlani amik nekem is bejöttek:
Friends (Jóbarátok)
Avatar (először a The last airbender aztán a The legend of Korra)
Köszönöm. Igen a sorozat nézéssel próbálkozom, a trónok harcával, mert a brit angolt jobban kedvelem.
A legend of korrát egyébként imádom xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!