Aki volt már angol emelt szintű érettségin vagy sokat készült rá most: képes kérdésem van?
Nem pontosan tudom elképzelni, hogy mi kell a képleírásos feladathoz. Tegyük fel, hogy kapsz két képet, az egyiken 0
egy egyedül hegyet mászó pasi van, a másikon meg egy egész csoport fiatal, osztálykiránduláson. Miről kell beszélni? Gondolom nem kell leragadni a bakancsnál és cipőfűzőnél. De hogy építsek fel egy ilyen kifejtős kérdést?
Miről kell beszélni és mennyire elrugaszkodva?
Írnátok pár rövid mondatot (csak magyarul), listaszerűen, hogy pl. ehhez a konkrét feladathoz kb. miket mondanátok el? Sokat kell beszélni?
Köszi, akinek van türelme írni!
Először konkrétan a képekről (nem 2 van, hanem kb 5), utána a témáról általánosságban. Pl Többféle módja van a túrázásnak, mehetünk egyedül és mehetünk baráti társasággal, például osztálykirándulások egyik helyszíne is lehet egy hegyi túra. A magányos túrázásnak számos hátránya van, például unalmas, hogy nem tudsz kihez szólni, és nincs kitől segítséget kérni szükség esetén. Az osztálykirándulásoknak nem biztos, hogy ez a legideálisabb formája, mert a mai fiatalok nem nagyon szeretnek erőfeszítéseket tenni, inkább játszanak, zenét hallgatnak, így sokan nem is mennének el a többiekkel. Nem minden tanár szeret túrázni, főleg az idősebbek nem, így gondot jelenthet, hogy ki kísérje a gyerekeket. A kiránduláson történhetnek balesetek, tehát nem biztos, hogy a tanár vállalja a felelőséget. Mindenféle időjárásra fel kell készülni, lehet, hogy kánikula várja a túrázókat, de lehet, hogy dermesztő hideg, így mindenféle ruhát kell magukkal vinniük. Akár hirtelen vihar is kerekedhet. Én szeretek/nem szeretek/szoktam/nem szoktam túrázni, és elmondod, hogy mikor, kivel, hol, esetleg a legutóbbi élményedet.
Kb 3-4 percig beszélj magadtól, aztán majd kérdeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!