Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tudnám megszeretni a...

Hogyan tudnám megszeretni a németet?

Figyelt kérdés
Az angolt nagyon szeretem és viszonylag jó is vagyok belőle, de a németet nem tudom megszokni. És mindenhol kell a német és érettségizni is kell belőle. Hogyan tudnám könnyebben tanulni? Vagy jobban megszeretni?

2016. máj. 30. 20:46
 1/8 anonim ***** válasza:
48%
Bizony csúnya nyelv. Nekem se sikerült. És minden szó szinte ugyanúgy hangzik.
2016. máj. 30. 20:49
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Nem lehet megszeretni. Aki megszereti viszont az bizony perverz.
2016. máj. 30. 21:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Csak próbálj meg ne Hitlerre gondolni a nyelv hallatán. Gondolj inkább az osztrák Alpokra, a szép német városokra, Svájcra stb. Még egy motiváció, hogy Európa legélhetőbb országaiban németül beszélnek, ha esetleg külföldön terveznél munkát keresni. Hallgass sok németet! Ha csak a szöveg tartalmára figyelsz meg lehet szokni.
2016. máj. 30. 22:07
 4/8 anonim ***** válasza:
A német egy nehéz, férfias nyelv. Nem való mindenkinek.
2016. máj. 30. 22:27
 5/8 anonim ***** válasza:

Hitler is elég férfias volt. Csak azért.

https://www.youtube.com/watch?v=YPzTGx96P6U

2016. máj. 30. 22:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Sokat olvass németül, nézz filmeket, bármit, csak németül. Nehéz nyelvnek tartom, de csak úgy lehet megszeretni egy nyelvet, hogyha tudod is. Az agyunk úgy van beprogramozva, hogy ami nem megy, azt nem szeretjük, viszont ahhoz, hogy menjen, sokat kell tenni érte. Gyakorold sokat és akkor menni fog --> meg fogod szeretni.

(Sokáig én sem szerettem, de aztán nagyon rá feküdtem a témára és megfogott :D )

2016. máj. 31. 11:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Esetleg hallgass német zenét. Vidámnak ott vannak a jódlis számok, rockfélének a Rammstein.

Klasszikus zenében is vannak szöveges művek, Mozart operákban, egyszerű dalok zongorakísérettel, stb.

A Youtubon vannak egész jó kis videók, egy-egy néhány perc, egy-egy téma.

2016. jún. 3. 15:23
 8/8 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Nekem az első nyelvem volt a német, utána kezdtem el az angolt és a franciát. Azt mondják, hogy az ember életében csak egy szerelemnyelv van, és nekem megmaradt ennek a német, bár lassan egy éve nem tanulom/használom. Bizonyos mértékben igaza van annak, aki unalmasnak találja. A névelőket, a nemeket, az eseteket megkülönböztetni sok-sok idő, kitartás és elszántság szükséges. A nyelvtana is nehezebb szerintem az angolénál. Nem igazán szereti az "érzésből" gondolkodást, mindenre megvan a szabály, csak meg kell tanulni, valamint csak magamat tudom ismételni, hogy gyakorolni kell, amilyen sokat csak lehetőséged van, és nem szabad elkeseredni, ha nem megy elsőre. Időt kell hagyni, hogy leülepedjenek a fejedben a dolgok, és ami elsőre talán kínaiul hangzott, előbb vagy utóbb le fog esni. Szóval az a legfontosabb, hogy ne add fel.

Szerintem érdemes lenne jobban megismerkedned a kultúrájukkal. A legtöbb német rajong a labdarúgásért, szívügyüknek érzik szurkolni a csapatuknak. Az általános tévhittel ellentétben nem mindenki a Bayern Münchenért szorít. A legtöbben azt a csapatot preferálják, ami a környékükön van, de azért élnek-halnak. Ezen kívül nagyon jók a téli sportokban, különösen a síugrásban. Csak nézz utána ezeknek, ne utasítsd el még azelőtt, mielőtt megnéztél volna egy meccset vagy egy versenyt. A német zenék hallgatását is csak ajánlani tudom. Itt van néhány viszonylag populáris előadó, akik különböző műfajokat képviselnek: Rammstein, Die toten Hosen (magyarul: A halott nadrágok), Tim Bendzko, Bakkushan.

Remélem, tudtam segíteni, és sikerül kibékülnöd a némettel! :D

2016. jún. 4. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!