Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Budapesti antilváriumban...

Budapesti antilváriumban nyelvkönyvek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Angolul és olaszul tanulok, mindkettőből emelt szintű érettségit szeretnék tenni, hogy később italinisztika szakra mehessek. Ismerek pár jó nyelvkönyvekt, de ajánlanátok azért még párat? Mennyi az esélyem, hogy ezeket a nyelvkönyveket megtaláljam antikváriumban? :) A válaszokat köszönöm előre is.

2016. máj. 29. 15:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Ritka az a nyelvkönyv, amelyik jól kezeli a kezdő problémáit is, és a felsőfok feletti nyelvtanuló témáit is.

(Ez egy burkolt kérdés volt. :) )

2016. máj. 29. 15:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Olaszul assolutamente a legjobb nyelvkönyv a Maurizio Dardano és Pietro Trifone-féle Grammatica Italiana. Én legalábbis nem ismerek ennél jobbat.

Az alapoktól a legbonyolultabb dolgokig minden el van magyarázva benne, de mivel egynyelvű és nagyon részletes, ezért értelemszerűen haladóbb szinten lehet igazán hasznát venni.

Magyar antikváriumban a beszerezhetősége elég kérdéses, netről tudsz rendelni, de még használtan sem olcsó sajnos.

2016. máj. 29. 16:06
 3/4 A kérdező kommentje:
Ne haragudjatok, hogy nem írtam a szintem... Haladó vagyok, úgy érzem, A beszédkészségem jó, ha ez is számít. :)
2016. máj. 29. 19:56
 4/4 webnyelv ***** válasza:

Mindenképpen érdemes szétnézni antikváriumokban, szoktak lenni jó dolgok, főleg angolból.

Olaszhoz viszont sajnos nem ismerek JÓ nyelvkönyveket. A Progettót nem igazán nevezném jónak, és van még egy, a címére nem emlékszem, de azzal is csak szenvednek a tanulók. Sün Integré írt valamit, azt majd én is megnézem. De ha jól tudsz olaszul, érdemes lapozgatni a Progettót és más könyveket is, arra jó, csak tanulásra nem annyira.

2016. máj. 30. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!