Miért vagyok ilyen nyomorék?
Külföldön vagyok, egy olyan országban, amelynek a nyelvét elvileg 10 éve tanulom. Persze, nem folyamatosan. gimiben gyakorlatilag 4 évig heti 1 órám volt belőle, aztán leraktam a középfokút, majd kijöttem fél évre (igaz. 6 hónap alatt nem sok szociális kapcsolatom volt), de valahogy túléltem. Azóta a nyelvet csak ritkán használtam szóban, mondjuk eleve nem vagyok túl sok retorikai képességgel megáldva, vagyis szóban mindig sokkal nehezebben mennek a dolgok, mint pl. írásban.
Na de a lényeg, hogy megint kaptam egy lehetőség, és sikerült visszaköltöznöm. Szeretném jobban megtanulni a nyelvet, de képtelennek érzem magam rá.
Szinte mindent értek, amit mondanak, szakkönyveket és regényeket gond nélkül olvasok, a hétköznapi dolgokkal elboldogulok, DE nem tudok valahogy fejlődni. - főleg szóban...
Hogy lehetne szintet lépni? Vagy számomra akkor lehetetlen? :(
Miért vagyok ilyen szerencsétlen fogyatékos? :(((
Adj magadnak időt, nem mindenki egyforma. A szándék megvan, ez a lényeg, ne mard magad. Beszélgess idegenekkel a buszmegállóban stb., biztos lesz aki mogorva, úgyse találkozol velük többet... Nézzél filmeket adott nyelven és kapcsold be hozzá a felíratot is (nehogy a magyart).
Idővel menni fog, a lényeg hogy ne görcsölj rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!