Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért vagyok ilyen nyomorék?

Miért vagyok ilyen nyomorék?

Figyelt kérdés

Külföldön vagyok, egy olyan országban, amelynek a nyelvét elvileg 10 éve tanulom. Persze, nem folyamatosan. gimiben gyakorlatilag 4 évig heti 1 órám volt belőle, aztán leraktam a középfokút, majd kijöttem fél évre (igaz. 6 hónap alatt nem sok szociális kapcsolatom volt), de valahogy túléltem. Azóta a nyelvet csak ritkán használtam szóban, mondjuk eleve nem vagyok túl sok retorikai képességgel megáldva, vagyis szóban mindig sokkal nehezebben mennek a dolgok, mint pl. írásban.

Na de a lényeg, hogy megint kaptam egy lehetőség, és sikerült visszaköltöznöm. Szeretném jobban megtanulni a nyelvet, de képtelennek érzem magam rá.

Szinte mindent értek, amit mondanak, szakkönyveket és regényeket gond nélkül olvasok, a hétköznapi dolgokkal elboldogulok, DE nem tudok valahogy fejlődni. - főleg szóban...

Hogy lehetne szintet lépni? Vagy számomra akkor lehetetlen? :(

Miért vagyok ilyen szerencsétlen fogyatékos? :(((

2016. máj. 20. 08:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Úgy lehet szóban fejlődni, hogy beszélsz. Eleinte lassan és szrul aztàn egyre jobban. Csendben, elméletben nem lehet megtanulni beszélni. Keresned kell az alkalmat és szembe kell menni a félelemmel és mondani mondani mondani. Komolyan. Otthon, magadban, csendben nem fog menni. Nem azért mert béna vagy, hanem mert így képtelenség is.
2016. máj. 20. 08:14
 2/4 anonim válasza:
Igen, egyetertek az elottem szoloval. Nekem az segitett, hogy olyan munkat vallaltam ahol eleg volt a keves nyelvtudas, de megis rengeteget kellett beszelnem, mert forgalmas volt a bolt ,elado voltam egy sportboltban. Rengeteget fejlodtem fel ev alatt, elmondhatatlan.
2016. máj. 20. 08:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Adj magadnak időt, nem mindenki egyforma. A szándék megvan, ez a lényeg, ne mard magad. Beszélgess idegenekkel a buszmegállóban stb., biztos lesz aki mogorva, úgyse találkozol velük többet... Nézzél filmeket adott nyelven és kapcsold be hozzá a felíratot is (nehogy a magyart).

Idővel menni fog, a lényeg hogy ne görcsölj rajta.

2016. máj. 20. 09:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Akárhol is vagy, az italki.com-on bármikor találsz olyan embereket, akik a te anyanyelved akarják megtanulni és cserébe segítenek a saját anyanyelvük elsajátításában. Ha olyan emberrel beszélsz, aki magyarul tanul és annyit képes csak kinyögni, hogy "hideg lenni reggel", akkor magabiztosabban hibázol angolul, mert nem fog kinevetni, hisz ő is pontosan ezeken a nehézségeken megy keresztül, csak a másik nyelvben. Menj, beszélgess ott először, szerezz egy kis magabiztosságot! Menni fog, csak vágj bele! Én nem vagyok egy nagy angolos, valahol B2 - C1 között vagyok, de belevágtam és többet tanultam az italki.com-on egy brit pasitól, mint előtte 2 évig összesen!!! Adott szavakat, amiket megtanultam, következő alkalommal megpróbáltam használni a beszélgetéseink során, és én is sokat segítettem neki. Próbáld meg! Ess túl rajta, és meg fogsz könnyebbülni, ha letudod ezt a kényelmetlenséget! Megváltozik az életed tőle, nem lesz stressz minden napod.
2016. máj. 20. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!