Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Megér ennyi pénzt egy KÜLFÖLDI...

Megér ennyi pénzt egy KÜLFÖLDI nyelvtanfolyam?

Figyelt kérdés
Olaszországról lenne szó, 2 hét, 20 óra/hét. Önellátó szállással 210-220ezer, félpanzióval 285e lenne + útiköltség + étkezés (félpanzió mellé is kell valamennyi) + költőpénz, ha már ott van az ember, csak elmegy 1 múzeumba, étterembe, szórakozóhelyre stb. Minden összeadva 400e környéke lenne, ami nem kevés ahhoz képest, hogy csak 2 hét.

2016. máj. 19. 18:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ennyibol 4-5 hetig ellehetnel Olaszorszagban, igazi beszedhelyzetekben elve, tanulva.
2016. máj. 19. 18:43
 2/9 A kérdező kommentje:

Igen, erre én is gondoltam és ki tudja, hogy milyen az oktatás minősége. Lehet, hogy marad a szimpla "nyaralós verzió".

Ez csak azért tetszett meg, mert sok országból mennek a tanfolyamokra, ha jó csapat jön össze, lehet bulizni stb. És oda általában egyedül mennek, ami nekem előny, mivel senkit se tudok rábeszélni, hogy jöjjön el velem Olaszországba, mert senkinek nincs pénze rá vagy csak simán nem érdekli.

2016. máj. 19. 18:55
 3/9 anonim ***** válasza:

ha van felesleges pénzed rá, akkor menj,

de minden más esetben inkább próbáld megtanulni a nyelv alapjait itthon olcsóbban, és utána menj ki mondjuk dolgozni, nyári munka, au-pair, külföldi félév, stb. van pár lehetőség, hogy utána anyanyelvi környezetben bővítsd a nyelvtudásod.

2016. máj. 19. 20:52
 4/9 anonim ***** válasza:
Marha nagy pénzpocsékolás. Inkább magántanárra költeném.
2016. máj. 19. 21:49
 5/9 A kérdező kommentje:
Az alapokat tudom, középfokú vizsgára készülök. Az olvasott szöveget és a magnós részt már most is le tudnám tenni. Kitöltöttem 2 nyelvvizsga feladatsort, amit a vizsgaközpontok oldaláról szedtem le, az egyik 80, a másik 93% lett. Csak a beszédet és a szövegalkotást kellene gyakorolni. Eddig a szintig egyedül jutottam el.
2016. máj. 20. 21:07
 6/9 A kérdező kommentje:
Tényleg ésszerűbb lenne a magántanár.
2016. máj. 20. 21:08
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezt a Studio Italia szervezi?

Tudok ajánlani egy egész jó kis tanfolyamot, sokan szokták szeretni, van ismerősöm aki kint volt ezen és élvezte nagyon és sokat segített neki!

[link]

De szerintem ilyenkor még elég a magántanár, pár jobb könyv, mert később sokkal jobban tudnád kamatoztatni a tudásod, ha olyan dolgokat tanulsz meg itthon, amihez nem szükséges a kint lét. Olvass újságot, www.repubblica.it , nézz TV-t www.rai.tv , hallgas olasz rádiót www.radio.rai.it/ . Ne csüggedj, hogyha esetleg nem értesz minden szót vagy ha túl tömény, majd hozzászoksz. A legjobb olasz szótár a www.szotar.net , ez az Akadémiai Kiadó netes szótára, persze a teljes felülethez kell licensz.

Ha kell segítség olasztanulásban csak szólj :)

2016. máj. 25. 23:35
 8/9 A kérdező kommentje:

Szia! Igen, az ő oldalukon néztem. Ismerem azt is, amit linkeltél. Azon is gondolkodtam. :) De egyenlőre letettem arról, hogy kint tanuljak. Egyetemre járok közben, így csak jövő nyáron tudnám összehozni, addig még sok időm van gondolkodni.

Köszönöm a javaslatokat. Szoktam olvasni a La Repubblicat és filmeket is néztem már. Eddig a sztaki szótárt használtam, de megnézem, amit mondtál. Te is olaszul tanulsz vagy esetleg tanítasz?

2016. máj. 26. 17:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Olaszul tanulok 5 éve és az eddigi tapasztalataimat írtam le :)
2016. máj. 26. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!