Tudtok olyan német feliratos filmeket, ahol az van feliratozva, amit mondanak?
Sok filmet letöltöttem felirattal, de amit mondanak, az még a legegyszerűbb mondatoknál sem egyezik a leírt anyaggal. Miért van ez? Mindkettő helyes, de teljesen máshogy fejezi ki az adott mondanivalót.
Azt szeretném csinálni, hogy nézem a filmet és megpróbálom megérteni, majd a felirat 2-3 mp-es csúsztatásával látom, hogy jól értettem-e a szavakat, mondatokat. De ezt ilyen eltérésekkel nem lehet :S
Tehát erre a célra tudnátok mondani valami forrást? Sajnos még feliratos filmeket is nehéz találni, pláne olyat, ami ezt a problémát sem tartalmazza.
Nagyon hálás lennék a tippekért!
Az a baj ezzel, hogy akik a feliratot készítik, ők az eredeti szöveget fordítják le, nem pedig a szinkronizált változatot szövegesítik, éppen ezért nem egyezik meg a kettő.
Segíteni ugyan nem tudok, de én is kiváncsian várom a válaszokat, hátha tud valaki valami hasznossal szolgálni.
Tehát egy angol nyelvű filmnek nekiáll egyszer egy fordító, aki feliratot készít és ugyanannak az angol nyelvű filmnek megcsinálják a német nyelvű szinkronját? Így már értem a dolgot.
Most azzal próbálkoztam, hogy online nézhető német adókhoz kerestem online teletextet, de éppen egyiken sincs olyan adás, ahol lenne felirat a teletexten.
M1 német nyelvű híradójához sem találtam semmi használhatót eddig.
Hát mivel nem csak egy ember készít feliratot, az interneten rengeteg "önkéntes" tevékenykedik, így ahány ember, annyi féle felirat kerint az éterben.
Gondolj bele, ha magyar feliratot keresel egy angol/német/akármilyen filmhez, és ha azt hasonlítod a magyar szinkronnal, száz százalék, hogy nem fognak stimmelni.
Amit tehetsz, hogy eredeti német nyelvű sorozatokat/filmeket nézel, amihez talán-talán találsz igazi feliratot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!