Május 07-i Origo B2 angol nyelvvizsgára a szövegértésre milyen válaszokat adtatok?
Mit láthatnak hamarosan a turisták? Mire emlékezteti a tervezőt és a cikk íróját a 4 üveg oszlop? Hogyan semmisült meg a város? Mit találtak a búvárok? Kire számít a kormány szponzoráció szempontjából? Miért fontos a kormánynak, hogy létre jöjjön ez a víz alatti múzeum? És volt valami azzal kapcsolatban a legtöbb pontot adták rá, amire azt hiszem, hogy Unesco-s válasz is volt?
Nagy vonalakban azt hiszem, hogy ennyi volt.
Szia!
Pontosan már nem emlékszem, de nagyjából:
- Cleopátra városa a Földrengés során elsüllyedt
-Hamarosan múzeumot fognak nyitni a régészeti leletekből
- A búvárok több ezer tárgyat találtak, valamint bizonyítékot arra, hogy létezett a híres Alexandriai világotorony, több tonnányi gránitot még talán
- A 4 üvegoszlop a cikk íróját a régi vitorlások vitorlájára emlékezteti , amivel régen a Níluson hajóztak
- tervezőt mire emlékezteti az már csak homályosan van meg...Ő a világítótoronxhoz hasonlította, meg volt valami könyvtáros dolog is...
- A kormány privát felajánlásokra és szervezetek felajánlásaira is számít
- A kormánynak azért fontos, mert egy új idegenforgalmi központot hoz létre, és 12 millió túristát vonzhat ide ezzel évente
Azt hiszem volt olyan kérdés, hogy milyen kettősség van a múzeumba
Itt volt az a válasz, hogy lesz tenger feletti és tenger alatti része.
A következő kérdés az volt mi ennek a fontossága, és itt volt az a válasz, higy az Unesco támigatja ezt, mert a víz alatt a régészeti leletek állapota jobban megörződik, és hitelesebb így.
Nagy vonalakban ennyi, nem tudom kihagytam e vslamit...
Te miket írtál?
A fordítás hogy sikerült?
Nekem a levelem lett nagyon gyenge szerintem 😌
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!