Visszamondjam a szóbeli nyelvvizsgám ha úgy érzem reménytelen?
Sziasztok! Épp az érettségi hetén vagyok,azzal vagyok elfoglalva és az utóbbi időben sem volt időm készülni a szóbeli nyelvvizsgára,sajnos magántanárt is későn találtam, így az elején az irasbelire készültünk,azon már voltam. Azt úgy érzem talán meglesz. Most szombatra van időpontom a szóbelire de most néztem meg először a hallás utáni szövegértés feladatát is a megoldásokkal és úgy érzem hogy egyáltalán nem tudnám plusz jó ha tudok vagy 3-4 témát,szituációm még csak le sincs írva,max neten tudnék találni vmiket. Az ismerőseim azt mondják hogy próbáljam meg ha már befizettem de én nem szeretnék beégni és rosszul érezni magam hogy csak ott ülök és nem mondok semmit.
Irasbelim:dexam
Szóbeli:origó lenne
Szval menjek el vagy kérjem vissza a pénzt aminek csak a 40%át adnák vissza, tehát 13000ből kb 5000 Ft-öt. Kérlek segítsetek mert tanácstalan vagyok.
Ui.:pénteken is van még érettségi vizsgám.
Menj el! Mondom ezt úgy, hogy tökéletesen átérzem, amiről beszélsz. A második nyelvvizsgám így lett meg. Nem akartam bemenni (origo szóbeli), mert gyűlölök égni és nem tudtam úgy felkészülni, ahogy akartam. Már az ajtóban voltam, amikor úgy éreztem, nem megyek be. És akkor anyukámmal beszéltem telefonon. Azt mondta, hogy soha nem fognak látni többé, ha égek, akkor kijövök és elfuthatok, de ha véletlenül belehúzok és sikerül, akkor az hatalmas dolog lenne. Vettem egy mély levegőt és belevágtam. Jól tettem, mert sikerült. Nem is rossz eredménnyel (pedig volt egy-két égő pillanat azért...) Egy szó mint száz, én ugyanezt tanácsolom neked: lehet, hogy ciki, de ez nem jelenti azt, hogy ne sikerülhetne. Gondolj bele, hogy mi van, ha mégis sikerül? Mennyire király lenne, nem? A két lehetőség:
- nem mész el és így esélyed sincs, hoyg sikerüljön
- elmész és vagy sikerül vagy nem (de legalább az esélye megmarad, ahogy nálam is annak idején)
Legalább azt a kis esélyt add meg magadnak! Sosem lehet tudni!
Érettségi szóbelire nem akartam bemenni se, sőt mikor kijöttem is úgy éreztem, hogy szörnyű lett.
Végül 100%-ot kaptam a szóbelire
Szerintem is menj be, maximum nem sikerül.
Sok sikert a nyelvvizsgához, az érettségihez. :)
Menj el! Ki tudja...
Nem mindig ér sokat, ha sokat készülsz, pl. én készültem, jól beszéltem, különtanár is azt mondta, h nagyon jó...
Aztán kikaptam egy kukagyereket, 65% lett XD
Nem azért, mert rosszul beszélek. Osztályzóvizsgám ötös lett angolból. Szóval nem tudhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!