Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Felnőttként hogyan kezdhetek...

Felnőttként hogyan kezdhetek bele újra az angol tanulásba? Szoktam használni a nyelvet de sok hiányosságom van. Mit tudnátok tanácsolni?

Figyelt kérdés

Középiskolában csak 2 évet tanultam angolul. Szeretem a nyelveket, Németországban élek, pont ezért is szeretném tovább fejleszteni az angolomat hátha hasznát tudnám venni. Havonta 1-2-3 alkalommal szoktam használni az angolt, aránylag jól értem, a szókincsem is szokott bővülni ha társaságban vagyok, de sajnos összetett mondatokat nem tudok használni csak egyszerűeket. és még az elöljárószavakkal (vagy lehet nem így hívják nem tudom :D ) vannak problémáim mint például for, at, in, stb.... nem tudom hogy melyiket kell használni (vagy ezt csak be kell magolni? )

És a szórendet az összetett mondatoknál egyáltalán nem tudom hogy van. Írok egy példát hogy érthető legyen.

The song is about you. --- ilyen mondatot tudok alkotni.

The song you want your dad to see you singing.---- ezt mondatot megértem persze, de magamtól egy ilyet már nem tudnék összerakni. Egyszerűen nem tudom hogy kell rakni egymás után, vagy miért úgy jön, mert én mindig beleraknék ilyen szavakat a mondatba hogy mert, hogy, mivel, ezért, stb... Tehát lehet túlbonyolítom. És az se mindig egyértelmű mikor használjuk azt péládul hogy singing, vagy to sing.

Szóval a kérdésem az lenne hogy ilyen esetben hogyan tudnám fejleszteni magam? Vagy van-e olyan könyv vagy oldal a neten ahol ezek érthetően le vannak írva?

Filmek szoktam nézni felirattal, a megértéssel nincs baj, a szórend a legfőbb problémám.

Köszönöm ha valaki tud tanácsokat adni hogyan tovább!

2016. máj. 4. 19:29
 1/1 anonim ***** válasza:
Ezt a mondatot - ami ráadásul nem is mondat, csak egy tagmondat - tényleg túlbonyolítod, ilyet nem mondunk és nem is kell mondani. Ha egyszerű mondatokkal tudsz beszélni, akkor úgy tudsz, majd lassan egyre bővülni fog, csak olvass és hallgass sokat. A to-ról meg -ing-ről válogass: [link]
2016. máj. 4. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!