Felnőttként hogyan kezdhetek bele újra az angol tanulásba? Szoktam használni a nyelvet de sok hiányosságom van. Mit tudnátok tanácsolni?
Középiskolában csak 2 évet tanultam angolul. Szeretem a nyelveket, Németországban élek, pont ezért is szeretném tovább fejleszteni az angolomat hátha hasznát tudnám venni. Havonta 1-2-3 alkalommal szoktam használni az angolt, aránylag jól értem, a szókincsem is szokott bővülni ha társaságban vagyok, de sajnos összetett mondatokat nem tudok használni csak egyszerűeket. és még az elöljárószavakkal (vagy lehet nem így hívják nem tudom :D ) vannak problémáim mint például for, at, in, stb.... nem tudom hogy melyiket kell használni (vagy ezt csak be kell magolni? )
És a szórendet az összetett mondatoknál egyáltalán nem tudom hogy van. Írok egy példát hogy érthető legyen.
The song is about you. --- ilyen mondatot tudok alkotni.
The song you want your dad to see you singing.---- ezt mondatot megértem persze, de magamtól egy ilyet már nem tudnék összerakni. Egyszerűen nem tudom hogy kell rakni egymás után, vagy miért úgy jön, mert én mindig beleraknék ilyen szavakat a mondatba hogy mert, hogy, mivel, ezért, stb... Tehát lehet túlbonyolítom. És az se mindig egyértelmű mikor használjuk azt péládul hogy singing, vagy to sing.
Szóval a kérdésem az lenne hogy ilyen esetben hogyan tudnám fejleszteni magam? Vagy van-e olyan könyv vagy oldal a neten ahol ezek érthetően le vannak írva?
Filmek szoktam nézni felirattal, a megértéssel nincs baj, a szórend a legfőbb problémám.
Köszönöm ha valaki tud tanácsokat adni hogyan tovább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!