KB. Egy év alatt sikerülhet felkészülni a B2-es angol nyelvvizsgára?
Üdv!
Elhatároztam, hogy minden tőkémet mozgósítom és megpróbálok mindent, hogy sikerüljön letenni a nyelvvizsgát 2017 augusztusában...
9.-ben kezdtem el angolt tanulni, heti 3 órában, most vagyok 10.-es... úgy gondoltam, hogy a nyáron egyrészt átismétlem az eddig tanult nyelvtant, másrészt angol sorozatot néznék angol felirattal és minden ismeretlen szót kiszótáraznék, így növelném a szókincsemet... Aztán a kövi tanévet már heti 5 angol órával folytatnám, mivel felvenném faktnak az angolt és emellett heti 1 alkalommal elmennék külön tanárhoz, valamint erősen ráfeküdnék a tanulásra, hogy ha lehet szín ötös legyek... Ezek után nyár elején elmennék egy intenzív kurzusra(4 hét, heti 25 óra+25 óra otthoni angol) valamint eközben maradna a heti 1 külön-tanár és utána pedig heti 3 alkalommal mennék külön-tanárhoz, mivel augusztus eleje körül szokott lenni nyelvvizsga letételi lehetőség, ha jól tudom... Persze, még sok minden változhat addig, de az biztos, hogy 12. félév előtt szeretném letenni, hogy utána már tudjak csak azzal foglalkozni, amivel tovább szeretnék menni...
Szóval a kérdés, hogy 1-1,5 év tanulás elég lehet? 4-es voltam eddig angolból, valamivel 4 egész felett (4,1-4,3)
Ha valakinek esetleg sikerült már, annak szívesen fogadom a tanácsát, illetve másoknak is!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én 12. szeptemberében kerestem fel magán angoltanáromat. Annyi volt a helyes a beszédemben, hogy My name is ...
Semmi egyéb. májusban letett nyelvvizsgám meglett. Heti 2x 1,5 óra volt vele, sok házi feladattal. Nyelvvizsga előtt heti 3x 1,5 óra
Természetesen személyfüggő, tanárfüggő és még sorolhatnám mennyi minden befolyásolja, ki milyen idő altt tud felkészülni a megmérettetésre. Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!