Akik idén érettségiznek angolból, azok hogy készülnek a szóbelire?
Szuper! :)
Idén fogsz te is érettségizni?
Én 2008ban érettségiztem, közép, 60% lett (4)
szóbelire nem készültem, úgy álltam a dolgokhoz hogy az angol nyelvet tanultam 10 éven át, a nyelvtant kb. vágom, a szókincs megvan, gógyi az van, így ha nem tudok beszélni 1 témáról az csakis a szókincsem hiánya lehet, mert így a kérdés szavait se értem meg
egyébként nem volt nehéz, de most 8 év után azt javaslom, hogy tanulj témakörből szavakat, mert örökké nem lehet minden szakszót helyettesíteni, és nem is mindegy hogyan mondják azt.
Például én azt akartam mondani hogy pénzt spórolni, de nem tudtam a spórol szót, és a tanárnő segített hogy "save money", de egyébként egy mesterséges szituációba kényszerített ember (nyelvvizsga, érettségi) sokkal rosszabbul teljesít mert kényszeredetten beszél olyan dolokgról amiről néha fogalma sincs (pl. beszélj angolul a betegségekről.... tudd az alap betegségek angol megfelelőjét) és ugye ha ezt szabad fogalmazásban NULLA téttel teszi az ember, egész szórakoztató lesz.
kicsit szétvoltam csúszva :D
Igen, és erősen javaslom az igéket is tanuljad, olyan igéket is amiket eddig nem ismertél, mert ha azoknak rendhagyó az alakja, igen ciki lesz múlt időben menőzni velük. :)
Meg mellesleg is, az összes igét vágod rendhagyóstul tényleg?
take? hold? bite? hide? birth? buy? catch?
Na ugye.
Azokat tudom. Annyi dogát írtunk belőle általánosban, hogy... :D
De tényleg Köszi, nagyon jól jött a segítség! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!