Államvizsga vagy egy Telc B2 német nyelvvizsga a nehezebb?
Te milyen szakra jártál?
Nekem a német telc B2 elsőre meglett, 96%, az angol is, bár az csak 88%...
Az államvizsgán szivtam rendesen, iszonyatosan sokat kellett készülni, végül persze sikerült, de ahhoz képest a nyelvvizsga sétagalopp volt. Pedig az angolt a nulláról két év alatt hoztam fel középszintre, egyetem mellett.
(Jogász szak.)
De az angol szóbelid meglett azóta?
Mert az írásbelit írtad, h az meglett
Vagy te miért mennél most németből?
Abból komplexre mész?
Ha jártál tanfolyamra, akkor mennie kell
Talán most már inkább ne tanulj, inkább pihenj
Kérdező, megint az első válaszoló vagyok.
A nyelvvizsga tényleg nem nagy cucc, főleg ha valóban jó intenzív kurzusra jártál. Bízz magadban kicsit. Azért a nemzetközi tanulmányok sem könnyű szak!
Azt még el tudom valahogy helyezni, hogy közép német, de mi az, hogy "egy államvizsga"? Nekem jogi diplomám van és elmondom neked, hogy sokkal többet kell készülni egy jogi államvizsgára, ami fél éven keresztül tart és 4 illetve egyetem függvényében 5 vizsgából áll, mint egy "vacak" középfokúra, amit az emberek nagy része amúgy is letesz a gimi során, 16-17 évesen.
Más kérdés, hogy mindenki hallott már olyan felsőoktatási képzésről (senkit nem akarok megsérteni, így nem példálózok), aminek az államvizsgájához képest bármilyen középfokú nyelvvizsga "über-brutál-állat" nehézségű.
Az meg, hogy a Te konkrét államvizsgádhoz képest milyen nehéz egy középfokú inkább a saját évfolyamtársaidtól kérdezd, mert mi honnan tudjuk, hogy mi volt nálatok a követelmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!