Milyen könyvekből tanuljam az olaszt?
Figyelt kérdés
Szeretném elkezdeni tanulni az olasz nyelvet itthon, ezért szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen könyvekből tanuljak, milyen weboldalakról? Nyelvtanárra, vagy nyelvtanfolyamra most nem szeretnék költeni.2016. márc. 29. 18:09
2/4 anonim válasza:
Progetto Italiano Junior
Két CD tartozik hozzá, van munkafüzeti része is, mindent részletesen leír, elmagyaráz. A hanganyagos CD segítségével a kiejtés is pofon egyszerű, és még honlapja is van amibe a könyvben lévő kód segítségével be tudsz lépni, ott is vannak feladatok, tesztek, játékok.
A szókincset a párbeszédes olvasmányokkal nagyon fejleszti, és sokszor ír az olasz kultúráról is. De a könyv teljesen olaszul van (sajnos). Ezért is ajánlanám hozzá a telefonos appokat, pl: Beszél olasz, ITalk olasz (ezek androidosok)
Honlapból sok van, bocsi most nem néztem utána.
Azért remélem segítettem!
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, mindkettő nagyon hasznos volt! :)
2016. ápr. 19. 20:33
4/4 Pierre Capretz válasza:
Nem tudom, tanultál-e már angolt, de ha igen, a legfontosabb az, hogy meg fogsz lepődni, mennyivel kevesebb értékes cucc van. Olaszból nagyon ritka a jó tananyag, ami tényleg modern, van hozzá elég és jó hanganyag, videó is. A Progetto szerintem közepes, legnagyobb előnye, hogy van hozzá letölthető megoldás és magyar nyelvű szószedet, tehát egyedül is tudod használni. A másik értékelhető a viszonylag újak közül a Nuovo Espresso, de az brutál drága. Ha bírod a régimódi, drilles-nyelvtanos stílust és a sok kultúrát, Móricz György Tanuljunk nyelveket könyvét fillérekért megkapod egy antikváriumban. Ha szerencséd van, találhatsz ugyanebből a korszakból In italiano-t vagy La lingua italiana per stranieri-t. Ezekhez szinte lehetetlen megkapni a megoldásokat, de nagyon jók a monotonitást jól tűrőknek. A hanganyagjuk mondjuk minimál, de podcastokat találsz a neten. A Ponst én semmiképpen nem ajánlom, Assimilt csak újrakezdőknek, kezdőknek nem. A tanuljnyelveket.blog.hu oldalon a május az olasz hónapja lesz, több könyvről is lesz kritika. Ha érdekel, nézz be, én is fogok írni. Otthoni nyelvtanuláshoz itt is találsz foylamatosan majd segítséget, vagy tudom még ajánlani Luca Lampariello olasz poliglott oldalát, asszem thepolyglotdream.com. Ha írsz neki, lehet hogy külön az oalszban is segít. Az olyan oldalakat, mint a duolingo én semmiképp se ajánlom, max időtöltésre, szórakozásra. Tanulni nem lehet belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!