Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Olaszt vagy spanyolt tanuljak...

Olaszt vagy spanyolt tanuljak az angol után?

Figyelt kérdés

A középiskolában németet tanultam, de úgy döntöttem abbahagyom, mert valamiért nem értettem meg. Azt olvastam, illetve mondták a tanáraim, hogy angol után a németet nagyon nehéz megtanulni. Ezt tapasztaltam magamon és az osztálytársaimon is. Tehát német kilőve.

Mivel egyetemen (ha felvesznek) muszáj 2 nyelvből vizsgáznom,hogy meglegyen a diplomám , így azon gondolkozom , hogy olaszt vagy spanyolt tanuljak? Az egyik rokonomnak olasz a férje , így többször találkoztam a családjával ahol nagyon érdekesnek találtam ezt a nyelvet. Másrészről, a spanyol az ami hasznosabb,mert több országban beszélik és világnyelv. Valaki tudna tanácsot adni?

2016. márc. 24. 10:04
1 2
 11/18 anonim válasza:

Tanuld mindkettőt...

Én is angol mellé ezt a két nyelvet tanulom (és mellé még németet is). Nem lehet összekeverni...igaz, van néhány közös szó (pl.: casa - olaszul és spanyolul is "ház"-at jelent). Ha rendesen megtanulod az anyagot, amit föladtak, ha mindkét nyelvet választod, akkor biztos nem tudod összekeverni...

2016. márc. 25. 08:14
 12/18 anonim ***** válasza:
37%
Spanyol.
2016. márc. 25. 09:32
 13/18 anonim ***** válasza:
Olasz
2016. márc. 25. 09:33
 14/18 anonim ***** válasza:
Németországba járok iskolába, angol az első idegennyelvem. Nekem is választanom kellett 2. nyelvet. Az olaszt választottam egyenlőre. A spanyolt azért nem, mert nem érdekel sem a foci, sem a szappanopera. Nem készülök Amerikába sem. Spanyolország szintén nem érdekel. Olaszország viszont nagyon tetszik és vannak olasz barátaim is. Azt tudom javasolni, hogy azt válaszd, amelyiket tudod majd használni. Amelyik jobban megfelel az érdeklődési körödnek.
2016. márc. 27. 16:12
 15/18 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Hiába beszélik több országban a spanyolt, ha nem jársz egyikben sem.
2016. márc. 27. 16:14
 16/18 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm mindenkinek ! :) az olasz nyert.
2016. márc. 27. 16:39
 17/18 anonim ***** válasza:
Az olasz egy kalap szar. Viszlát.
2016. márc. 29. 10:53
 18/18 anonim ***** válasza:

ennél a kérdésnél

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..

a 9. és 14. válaszoló voltam.

Itt ugyan "spanyol vagy francia" volt a kérdés, de a lényeg ugyanaz, rád is vonatkozhat. :)

2016. márc. 29. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!