Olaszt vagy spanyolt tanuljak az angol után?
A középiskolában németet tanultam, de úgy döntöttem abbahagyom, mert valamiért nem értettem meg. Azt olvastam, illetve mondták a tanáraim, hogy angol után a németet nagyon nehéz megtanulni. Ezt tapasztaltam magamon és az osztálytársaimon is. Tehát német kilőve.
Mivel egyetemen (ha felvesznek) muszáj 2 nyelvből vizsgáznom,hogy meglegyen a diplomám , így azon gondolkozom , hogy olaszt vagy spanyolt tanuljak? Az egyik rokonomnak olasz a férje , így többször találkoztam a családjával ahol nagyon érdekesnek találtam ezt a nyelvet. Másrészről, a spanyol az ami hasznosabb,mert több országban beszélik és világnyelv. Valaki tudna tanácsot adni?
Tanuld mindkettőt...
Én is angol mellé ezt a két nyelvet tanulom (és mellé még németet is). Nem lehet összekeverni...igaz, van néhány közös szó (pl.: casa - olaszul és spanyolul is "ház"-at jelent). Ha rendesen megtanulod az anyagot, amit föladtak, ha mindkét nyelvet választod, akkor biztos nem tudod összekeverni...
ennél a kérdésnél
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..
a 9. és 14. válaszoló voltam.
Itt ugyan "spanyol vagy francia" volt a kérdés, de a lényeg ugyanaz, rád is vonatkozhat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!