"On the 17th/1916 Law. " Ezt hogy kell kiejteni? Főleg a számokra, meg a per jelre gondolok.
Figyelt kérdés
2016. márc. 24. 05:46
1/9 anonim válasza:
Gondolom, rendesen:
on the seventeenth per nineteen sixteen law
2/9 Pelenkásfiú válasza:
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy ez mit akar jelenteni?
Nincs itt valami elírva?
3/9 anonim válasza:
Szerintem is nagyon valószerűtlenül néz ez így ki. Nekem az on szúrt szemet első körben.
4/9 anonim válasza:
igen, az "on" miatt én is erősen vakargattam a fejem, azért is nem válaszoltam sokáig... de a számot, gyanítom, csak úgy kell kimondani, mint általában a sorszámot, a perjelet és az évszámot - ha mégsem, akkor úgy jártunk :)
5/9 anonim válasza:
on the seventeenth of the nineteen sixteen law
6/9 anonim válasza:
A pert nem kell mondani, ahogy dátumban se.
Pl. 17/12/1916
7/9 anonim válasza:
"A pert nem kell mondani..."
Jogos, végül is, a magyarban is csak annyit mondunk, hogy 1916. évi X. számú rendelet... szóval teljesen elhiszem, és logikusabb is az "of"-os változat -- a dátumnál azonban nem alapvető megjelenési forma a perjel, mert ilyen alapon a pontra is hivatkozhatnék: 17.12.1916 :) és eredetileg: 17th Dec. 1916... de mivel nem angol vagyok, természetesen tévedhetek is. ;)
8/9 A kérdező kommentje:
A szövegkörnyezet: ... has been established on this spiritual legacy and on the 17th/1916 Law in 1988.
Akkor az of- os vagy a per -es kiejtés a helyes?
2016. márc. 25. 14:20
9/9 anonim válasza:
Személy szerint én mindkettőt el tudom képzelni, mivel azonban dátumról vagyon szó, talán tényleg valószínűbb az "of", ahogy az #5. írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!