Mikor fog átállni az agyam teljesen angolra? Valakinek átállt valamennyi idő után?
még 15 éves koromban Angliába költöztünk, itt jártam iskolába, itt kezdtem el dolgozni, ide házasodtam, a férjemmel is angolul beszélek és a gyerekeimmel is itthon, mégis a gondolataim magyarok. Soha nem fog átállni? Valakinek átállt? Mennyi idő után? Vagy ez így is marad, mert a Magyar volt az első nyelv amit megtanultam? :)
A válaszokat köszönöm
Nekem is elég volt kb egy hét, amikor Amerikában voltam. Aztán egy év után hazajöttem, és szintén kellett minimum egy hét, mire magyarul kezdtem gondolkozni, a magamban angolról magyarra fordítás helyett :D
Igazából más nyelvet nem gagyogok konyhanyelvnél jobban, de egy-két hét kizárólag adott nyelvű (pld német) közeg után még akkor is átáll az agyam, legfeljebb nem tudom kifejezni magam gazdag szókinccsel, - úgy érzem magam, mint egy alulművelt mucsai :D de ettől még, az a kevés amit tudok, azonnal azon a nyelven jön. Lehet, hogy ez egyfajta adottság.
Persze az is lehet, hogy gyakorlás kérdése. Talán direkt edzened kellene magadat, hogy magadban is angolul gondolkodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!