KI volt tegnap Origo német középfokú nyelvvizsgán? Kinek hogy sikerült?
Én voltam, szarul.
Az összeollózott cikk fordításával nagyon sokat szívtam, a levélre alig maradt időm.
Te voltál?
Igen, én is most voltam. Nekem a fordítás az ment, pedig amikor gyakoroltam azok mentek a legnehezebben. De a levél témái nahgyon nehezek voltak. Magyarul alig tudtam választani közülük. De mondjuk én 1.5-2éva tanulom a németet, szóval nem úgy mentem el, hogy ha nem fog sikerülni, akkor nagy tragédia lesz belőle. A szövegértés meg kegyetlen volt. Ott necces, hogy meg lesz e a minimális pontom.
De csak azért kérdeztem, hogy én vagyok e a hülye vagy tényleg nehéznek számított.
Nekem a fordítás mindig is ment, de most megszívtam vele.
A szövegértésnél pl. nekem nem volt tiszta, hogy azért nem vizsgálták a többi európai alagutat, mert építkezések folytak, vagy azért mert építették őket?
A "gebaut worden" ez utóbbit jelentené, de az úgy elég értelmetlen lenne.
Egyébként nem emlékszel, hány alagutat teszteltek? Mi volt a helyes válasz?
nem tudom, nekem az nagyon rosszul sikerült, de én 9et írtam azt hiszem
Egyébként ti a némettel akartok továbbtanulni vagy csak a pontok miatt választottátok ezt a nyelvvizsgát?
Sajnos nem. De legalabb mostmar tudom, hogy mik voltam a hibaim es legkozelebbre kijavitom. De egyebkent ahhoz kepest, hogy 1.5-2het alatt tanulas mellett keszultem az orszag legnehezebb nyelvvizsgajara, akkor kepest nem lett rossz.
A tied milyen lett? :)
Az enyém 77% lett, máig nem értem hogyan. A szövegértés 23/25...
Sokkal rosszabbnak éreztem!
Egyébként azzal vitatkoznék, hogy az ország legnehezebb nyelvvizsgája. Az egyetlen nehézség benne a teszt az elején, de az csak 15 pontot és és nincs minimum követelmény (akár le is nullázhatod, akkor is megvan).
Az ECL szerintem sokkal nehezebb, főleg a szóbeli. A a két levél megírása szótár nélkül, na az sem gyenge...
A BME talán még könnyűnek tűnik, de ott nagyon szigorúan pontozzák a levelet és az ér a legtöbb pontot. TELC-en szintén nincs szótár és nagyon rámennek a szókincsre.
Én még mindig az ORIGO-t tartom a leginkább teljesíthetőnek, igaz, erre is nagyon sokat kell készülni...
Remélem legközelebb sikerül! Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!