Valaki aki elég jól tud angolul elmagyarázná hogy mi áll ebben a Nasa lapon?
Nagy vonalaiban persze! Nem muszáj szóról szóra.
Annyit én is kivettem (Sosem tanultam angolt) hogy március 5.dike helyet 8.dikán kerül 24 ezer kilométeres távolságra a 30 méter átmérőjű kis bolygó. Ami pár éve felrobbant a légkörben Oroszország felett az csak 20 méteres volt.
Magyarul is olvashatsz róla:
Ha beírod a nevét google-be, van még pár.
Tudom, nem ezt kérted, de most nincs annyi időm, hogy lefordítsam :/
Még nem ismerik pontosan a pályáját, nagy valószínűséggel 3 millió km-re fog elrepülni a Föld mellett, a legrosszabb esetben fogja csak 24 ezer km-re megközelíteni a földfelszínt. És az is biztos, hogy a következő egy évszázadban nem ütközhet bele a Földbe.
Nem mintha nagy jelentősége lenne, ez egy kicsi kődarabocska, sokszor ekkora kéne ahhoz, hogy kárt tudjon csinálni.
Köszönöm a válaszokat!
Szabad szemmel látható nem lesz akkor ugye?
Cirka évezredenként egyszer jön csak elég közel elég nagy aszteroida ahhoz, hogy szabad szemmel látni lehessen. De szerencséd van amúgy, mert a számítások szerint 2029-ben pont sor kerül majd egy ilyenre, itt egy cikk:
Egyébként ha szabad szemmel akarsz látni ilyesmiket, gyúrjál inkább az üstökösökre, sok ezerszer (akár sok tízezerszer) több szabad szemmel látható van közülük, mint szabad szemmel látható földközeli kisbolygó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!