Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy van angolul az, hogy...

Hogy van angolul az, hogy pld: Negyedegy és negyed kettő? Vagy fél kettő és három negyed kettő?

Figyelt kérdés

Sziasztok angolul tanulok egy tanfolyamon de egyszerűen nem értem meg!

No most tanuljuk az időket, negyed fél, és a három negyed-et!

Valaki segítene megérteni? Nem értem egyszerűen!

Hogy van az hogy negyed egy és fél egy és három negyed egy?

És ha fél, vagy három negyed van akkor, hogy van? És ha nem negyed egy van hanem pld: Negyed kettő vagy negyedhárom akkor is ugyan azt kell leírni csak a számot kell kicserélni?

Pld:half past five=fél hat

Akkor a fél=hét az half past six?

Fél nyolc=half past seven?

Negyedegy=quarter past twelve

Negyed kettő=quarter past one

És a három negyed=quarter to one? Ez jó vagy rossz ha rossz miért valaki elmagyarázná akár gugliból akár saját tudásából!

2016. febr. 9. 17:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Jók a példamondataid.
2016. febr. 9. 18:00
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen akkor értem csak én voltam benne bizonytalan! :)
2016. febr. 9. 18:14
 3/4 anonim ***** válasza:
2016. febr. 9. 18:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen, ezek így telejesen jók!

Még annyit hozzátennék, hogy az Egyesült Királyság területén gyakran előfordul, hogy csak annyit mondanak, pl.: half five

Ez ne tévesszen meg, nem fél 5, hanem fél 6, mert ugye ez a half past five, csak kihagyják belőle a past szót.

2016. febr. 9. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!