Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik a nehezebb a német...

Melyik a nehezebb a német vagy angol?

Figyelt kérdés
2016. febr. 1. 11:21
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem egyöntetű vélemények alapján a német.

Az angolban a helyesírás nehezebb, és a nyelvi gondolkodás is távolabb esik a magyartól, mint a németnél.

2016. febr. 1. 11:24
 2/7 anonim ***** válasza:
német
2016. febr. 1. 11:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A kiejtési szabályok és a helyesírási szabályok elég bonyolultak, a sok igeidő közti különbségek logikáját sem könnyű megérteni, nem beszélve arról, amikor ezek keverednek más nyelvtani alakokkal. A szótanulás könnyebb, mint a németnél.

A németben az igeidők jóval könnyebbek, az egyéb nyelvtani struktúrák szoktak fejfájást okozni a diákoknak, mint pl a névelő + melléknév és igeragozás, erősen kötött szórend. A szótanulás egy kínlódás, minden főnévnél meg kell tanulni külön a névelőjét és a többesszámát is ahhoz, hogy tudd használni (vannak szabályosságok, de a legtöbb esetben csak ilyen "így van és kész" alapon megy), az igék közt is vannak erős-gyenge-vegyes ragozású igék (valamelyikbe mindegyik beletartozik), ebből egyedül a gyengére van általános szabály (ha tévedek javítsatok ki, 2 évig tanultam németet, nekünk nem tanítottak azokra általános szabályt). Rá lehet érezni, bizonyos tekintetben közelebb van a magyar nyelv logikájához, de a szótanulás elég nagy erőfeszítéssel jár.

Ezek alapján döntsd el magad, hogy neked melyik a szimpatikusabb.

2016. febr. 1. 12:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Az első három sor az angolról szól, bocsánat. :)
2016. febr. 1. 12:10
 5/7 anonim ***** válasza:
64%
magyar
2016. febr. 1. 15:04
 6/7 anonim ***** válasza:
A ragozás miatt én a németet tartom nehezebbnek
2016. febr. 2. 10:26
 7/7 anonim ***** válasza:
84%
Én mindkettőt tanulom, és szerintem is a német a nehezebb. Bonyolult a nyelvtana, és eléggé átláthatatlan, legalábbis számomra, viszont következetesebb a kiejtése. 2 éve tanulom a németet, és kb. csak szavakat tudok, meg néhány mondatot.. De ez igazából sok mindentől függ, lehet, hogy a német is könnyebben menne, ha pl. azt is 10 éve kezdtem volna el tanulni, mint az angolt.. de angolt szerintem jobban megéri tanulni, mert az világnyelv, habár arra sem mondanám, hogy könnyű, inkább csak annak tűnik... Pedig tele van apró finomságokkal, amiket igazából csak akkor értesz meg, ha már jó ideje tanulod az angolt:/
2016. febr. 2. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!