Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Képes leszek-e valaha magabizt...

Képes leszek-e valaha magabiztosan beszélni egyetlen idegen nyelvet is?

Figyelt kérdés
Hosszú ideje tanulok nyelvet/nyelveket is. Sőt vizsgákon is jól teljesítettem, de valahogy mégsem vagyok olyannyira magabiztos, amikor munkahelyi tétje van. Pl:nyelvvizsgán megmertem szólalni, mert ott a lényeg, hogy minél többet hazudjak össze, vagy amikor a külföldi barátaimmal találkoztam, ott sem volt fontos, de munkahelyen nem vagyok magabiztos a nyelvtudásom tekintetében, volt már valaki hasonló helyzetben?:/

2016. jan. 30. 03:34
 1/3 anonim ***** válasza:
53%
hát ha nem gyakorlod a nyelvet akkor nem is leszel képes magabiztosan beszélni
2016. jan. 30. 05:12
 2/3 anonim ***** válasza:
53%
Furcsa, hazudozni, nem fontosakat beszelni megtanultad, de mindennapos vagy a szakmai nyelvet nem? Akkor azt mondanam, hogy ahitod magad, nem is tudsz idegen nyelveket. Amugy, mint tobbszor Ki tudodott itt, vizsgatudas nem er semmit a beszelt nyelvben.
2016. jan. 30. 05:53
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én mikor idekerültem Magyarországra, alig mertem megszólalni magyarul. Inkább angolul kezdtem beszélni egyből és ha tudtak angolul, akkor jó volt mert nem magyar nyelven kellet beszélni, Budapesten ez működött is, de mikor Debrecenbe jöttem, itt már nem. Nem volt mást tenni, kellet kezdeni használni a magyar nyelvet. Eleinte elég nehéz volt mert nem értettem meg mindent és gondolkozni kellet sok dolgon, de egy hónap után könnyebb lett, azután meg még könnyebb. Szüleim magyarok, de Pasadena-ban csak egy magyar közösség volt, ahol magyarok voltak és használták a nyelvet, de ott is inkább csak az idősebbek, mi fiatalok amikor mentünk a szülőkkel oda akkor angolul beszéltünk egymással, volt olyan gyerek, aki magyart már nem is tanult, de beszéltünk magyarul is ha úgy szóltak hozzánk. Egyetemen beültem néhány magyar nyelvű molekuláris sejtbiológia és szövet-és fejlődéstan órára, 5% értettem meg amit mondott az oktató, ezért is voltam angol nyelvű képzésen.
2016. jan. 30. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!