Origó felsőfokú francia mennyire nehéz?
Az osztálytársam volt és a magnón elhasalt :S Eddig origó nyelvvizsgán gondolkoztam én is, de az osztálytársam azt mondta, ne menjek, mert "szivatnak".
Tapasztalatok?
Kedves Kérdező!
Biztosíthatunk, hogy senkit sem szívatunk :) Tegyél egy próbát!
Üdvözlettel:
Origó-csapat
A felsőfokú vizsgát nem ismerem, de én 2015-ben francia középfokún voltam.
Meg tudom erősíteni, hogy a magnóhallgatásos feladat nehéz, sőt kimondottan szemétnek mondanám. És ez nem csak a saját véleményem, utána a többi résztvevő is fel volt háborodva. Hogy miért?
- Általános nyelvvizsgán olyan szöveget adtak, ami inkább szakszöveg (műszaki téma) volt.
- Rendesen rá is kérdeztek a szakmai pontokra.
- Egyeztetve a tapasztalatokat, volt olyan rész, amelyet egyikünk sem értett. (Vagy mindegyikünk másképpen.)
Előny viszont, hogy magyarul lehet válaszolni, ezért bátran lehet találgatni a megfelelő szakkifejezések ismerete nélkül is. Nekem helyenként bejött a "totózás", de így is ez a részpontom lett a legalacsonyabb.
Ezzel szemben a beszélgetésen rendesek voltak, és a két pontszám együtt számít, tehát ha valaki a magnón megugorja a minimumot, akkor jók az esélyei.
Idén év végén vagy jövőre tervezem a felsőfokút, de nem hiszem, hogy az ITK-Origóra fogok menni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!