A TELC nyelvvizsgának mennyire nehéz az angol SZÓBELIje?
Nekem elsőre meglett, de a magnóhallgatást a mögöttem ülőről másoltam le, mert semmit sem értettem.
A beszélgetés része az nagyon könnyű, főleg ha jó párt kapsz.
A harmadik válaszolónak ne higgy, ha a magnóhallgatás a gyengéd, arra feküdj rá mindenképpen, mert amiatt könnyű elbukni az egészet. Én munkanélküli lettem február végén, ráfeküdtem az angolra, amiből össz-vissz egy alapfokúm volt 2011-ből (azóta nem is használtam a nyelvet, szóval tényleg nagyon az alapoktól kellett újratanulnom), júniusban - alig négy hónap tanulással - megszereztem az írásbelit, és bár rendszeresen hallgattam utána angol nyelvű szöveget, az augusztusi szóbelit a magnó miatt buktam el. Nem viccelek: a szóbeli szóbeli része 81%-os lett, a magnó kb. 35%. (40% a minimum.) Novemberben a magnó 43% lett, a szóbeli rész 84% körül, így másodjára végre sikeres lett a vizsgám, ... bár akkor is rezgett a léc, mert recsegett a magnó, ráadásul sok választ csak tippeltem.
És messze nem én voltam az egyedüli, aki a magnón vérzett el, szóval hülyeség, hogy aki azzal nem boldogul, az nagyon hülye.
A TELC felületén 3000 Ft-os díj befizetésével lehet gyakorló feladatokat megoldani az írásbelire és a szóbelire is. Ez nagyon jó lehetőség, sztem érdemes érte fizetni, mert legalább lesz egy általános képed arról, hogy mit várnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!