A jogász diploma megszerzéséhez milyen típusú, és milyen fokú nyelvvizsga szükséges?
"A mesterfokozat megszerzéséhez bármely olyan élő idegen nyelvből, amelyen az adott szakmának tudományos szakirodalma van, államilag elismert, középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga vagy ezzel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges."
felvi.hu
Köszönöm a választ!
Az utolsóra pedig, több forrásból is próbáltam tájékozódni, ugye bár behozták hogy a 2015/2016-os évben már felsőfokú kell, aztán pontosítottak hogy csak a nemzetközi tanulmányok szakon van ez így a mester képzés elvégzésénél, de osztatlan képzésről nem olvastam, ezért szerettem volna megbizonyosodni a dologról.
nekem eszperantó van és elfogadták :-) Középfokú......:-)
Angolt utáltam..full kettes voltam gimibe érettségin kegyelemből mentem át..ja ja hülye vagyok....nem is értem római jog szigorlatra hogy tudtam jelesre felkészülni vagy Pp-re- gondolom aki jogra jár tudja milyen szép tantárgy és nálunk szóban van) négyesre....esetleg polgári jogok full jeles...ja de az angol az nem megy és sose ment! :-) Attól mert valaki jogász nem feltétlen kell angol felsőfokú.....ha majd dolgozik benne pl büntetőjog akkor meg pláne....ne angolul hadoválj hanem ha elkapnak pl rablásért tudjad a tényállást magyarul és értsd is! Államvizsgán emlékeim szerint magyarul kérdezték a tételeket is.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!