Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Volt e már valaki az elmúlt 3...

Volt e már valaki az elmúlt 3 éven belül ÖSD nyelvvizsgán? Ha igen akkor emlékszik e nagyából, hogy a leveleknél milyen témákról kellett írni? Csak a levéltémákra vagyok kíváncsi.

Figyelt kérdés
ÖSD nyelvizsga levél
2016. jan. 15. 19:24
 1/3 anonim ***** válasza:
70%

* Volt-e

* Ha igen, akkor...

* emlékszik-e nagyjából

* nyelvvizsga

Szerintem először magyarul kellene megtanulnod.

2016. jan. 16. 02:16
 2/3 anonim ***** válasza:
80%

Vannak ilyen felkészítő könyvek/nyelvvizsgasorok, azokban keresgélj szerintem.

Amúgy amit legtöbbször kérni szoktak: Valamilyen állásra jelentkezni kell, élménybeszámolót kell írni mondjuk egy utazásról, vagy valamilyen felvetett témáról ki kell fejteni a véleményed.

Van ugye kb. 25 db. témakör, ami a szóbelihez kell. Na ha azokkal tisztában vagy, ismered az alapvető kapcsolódó szavakat, akkor baj nem érhet, mert azok ismeretében a levelet is egyszerűen megírhatod. Először gondold át, hogy magyarul mit írnál, aztán fordítsd le nekik németre. Szótár használható a levélhez, ha jól emlékszem.

Ez amit írtam, kb. 5 éve volt így, hogy mennyit változtattak, azt nem tudom, de felkészítő könyvek biztosan vannak most is, gondolom új kiadásban, érdemes ezeket beszerezni, kivenni könyvtárból, kölcsönkérni valakitől, vagy hasonló.

2016. jan. 16. 05:27
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ kedves második válaszadó. Csak arra lettem volna kíváncsi hogy valaki tudja esetleg mik voltak a témák. Tudom, hogy működik a nyelvvizsga már több nyelvből voltam. Egy ismerősöm megy vizsgázni és hallotta, hogy 3 éve ugyanaz a téma. Mondjuk szerintem elég kicsi a valószínűsége, hogy idén is az lesz de ő nyugodtabb lenne ha tudná. Köszönöm szépen a fáradozásodat, hogy írtál.
2016. jan. 16. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!