Volt e már valaki az elmúlt 3 éven belül ÖSD nyelvvizsgán? Ha igen akkor emlékszik e nagyából, hogy a leveleknél milyen témákról kellett írni? Csak a levéltémákra vagyok kíváncsi.
* Volt-e
* Ha igen, akkor...
* emlékszik-e nagyjából
* nyelvvizsga
Szerintem először magyarul kellene megtanulnod.
Vannak ilyen felkészítő könyvek/nyelvvizsgasorok, azokban keresgélj szerintem.
Amúgy amit legtöbbször kérni szoktak: Valamilyen állásra jelentkezni kell, élménybeszámolót kell írni mondjuk egy utazásról, vagy valamilyen felvetett témáról ki kell fejteni a véleményed.
Van ugye kb. 25 db. témakör, ami a szóbelihez kell. Na ha azokkal tisztában vagy, ismered az alapvető kapcsolódó szavakat, akkor baj nem érhet, mert azok ismeretében a levelet is egyszerűen megírhatod. Először gondold át, hogy magyarul mit írnál, aztán fordítsd le nekik németre. Szótár használható a levélhez, ha jól emlékszem.
Ez amit írtam, kb. 5 éve volt így, hogy mennyit változtattak, azt nem tudom, de felkészítő könyvek biztosan vannak most is, gondolom új kiadásban, érdemes ezeket beszerezni, kivenni könyvtárból, kölcsönkérni valakitől, vagy hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!