Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyit lehet keresni angol-...

Mennyit lehet keresni angol- és német tanárként?

Figyelt kérdés
Továbbtanulás előtt állok, és a nyelvtanári pálya eléggé érdekel, csak nem vagyok benne biztos, hogy ezt válasszam. Sok tanári panaszkodást hallottam a fizetés miatt...
2016. jan. 10. 13:51
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha a közoktatásban tanítasz, akkor a pedagógus bértábla alapján kapja az ember a fizetését, ami szaktól független. Emellett taníthatsz nem állami, hanem pl. alapítványi iskolában is, az ottani fizetésed esetleg eltérő lehet a bértáblában szereplőtől. Ezen felül nyelviskolában taníthatsz, nyelvvizsgaközpontoknál vizsgáztató lehetsz, magánórákat adhatsz, fordíthatsz, tolmácskodhatsz... Ezek mind jó fizetéskiegészítések.

Viszont az tény, hogy alapesetben eléggé alulfizetettek a pedagógusok.

2016. jan. 10. 14:18
 2/3 anonim ***** válasza:
Nyelvtanárként még mindig elég jó pozícióban vagy, ahogy az előttem szóló írta, lehet nyelvvizsgabizottságban, fordíthatsz, tolmácsolhatsz, lehetnek tanítványaid. Lényegében ambíció kérdése.
2016. jan. 10. 15:18
 3/3 anonim ***** válasza:

Magántanárként Budapesten nagyon jól meg lehet élni belőle. De a multik is szívesen alkalmaznak folyékony nyelvtudással.

Másoddiplomával, egy jó szakmával kiegészítve pedig a határ a csillagos ég.

2016. jan. 10. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!