Hogy lehet fejleszteni az angoltudást?
olyanokat ajánlanak, mint a beszélgetés vagy a sorozatnézés, illetve az olvasás. igazából az utolsóhoz lenne kérdésem, hogyha olvasok, az hogy segít? szótárazzam ki, amit nem értek? olvassak olyan könyvet, aminek az egyik oldala angol, a másik magyar? ti hogy fejlesztitek olvasással?
mert a sorozatnál ott a felirat, de a szövegeknél nem tudom, hogy lenne hasznos.
vagy lehet úgy könyvet olvasni, hogy magyarul olvasom, de angolul meg hangoskönyv?
ha el vagyok tévedve, akkor próbálok visszatalálni.. :D.
oké, hogy angol műsort nézek, de ha egyszerűen nem értem, akkor mit lehet vele kezdeni? igazából erre vonatkozott a kérdés, hogy pl. felirat, szótár, ilyenek.
köszönöm! :). én is úgy gondolom, hogy tanár segít a legtöbbet, csak szeretnék kicsit 'magamtól' is gyakorolni. jó angolozást! :)
Ha nem hallod ki a szavakat, akkor kezdd a sorozatnézést valami egyszerűbbel, például mesék.
Ha kihallod őket, csak a jelentésüket nem tudod, akkor még a szókincsed nem eég jó ahhoz, hogy így fejleszd a tudásod.
köszönöm szépen! :)
utolsó: igen, mindenféleképpen azzal fogom kezdeni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!